У Києві та на Кіровоградщині з 1 серпня припиняють аналогове мовлення

У Києві та на Кіровоградщині з 1 серпня припиняють аналогове мовлення

Укрінформ
Аналоговий сигнал телерадіомовлення у Києві та Кіровоградській області буде відключено з 1 серпня, а з 1 вересня це буде зроблено по всій території України.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у четвер, 26 липня, заявив голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко. 

"З 1 серпня згідно з розпорядженням Кабінету міністрів має бути вимкнене аналогове мовлення у Києві та Кіровоградській області, з 1 вересня - по всій території України", - сказав Артеменко

Він додав, що таким чином, вже 1 серпня всі глядачі в Києві й Кіровоградській області, які отримували аналоговий сигнал із ефіру й мають телевізори старого зразка, не зможуть без спеціального обладнання (телетюнерів) переглядати телевізійні програми.

Артеменко зазначив, що у Києві більшість будинків підключені до кабельного або супутникового телебачення  тож він спрогнозував, що у столиці не буде "великих проблем" після відключення аналогового сигналу. 

"Кіровоградська  для мене більш експертиментальна область,  але в будь-якому випадку ми маємо піти на цей крок, щоб побачити існуючі проблеми із забезпеченням тюнерами, покриттям біліх плям, з інформаційною кампанією", - акцентував він. 

Артеменко також поінформував, що на засіданні Нацради 26 липня було внесено доповнення і рекомендацію до розпорядження Кабміну, щоб аналогове мовлення не відключалося на територіях Чернігівської, Харківської і Сумської областей, де існують ризики інформаційного впливу країни-агресора Росії,  і щоб це відключення до 31 грудня не поширювалось на місцеві телекомпанії, які не мають цифрових ліцензій

Читайте також: Росія глушить український радіосигнал на Крим - правозахисники

Відповідальний секретар Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Олександр Ільяшенко у свою чергу повідомив, що з 1 серпня  у Києві вимикаються аналогові передавачі 12 телекомпаній загальнонаціонального мовлення: "1+1", "Інтер", "Україна", "Прямий", "ICTV", "НТН", "М1", "ТЕТ", "5 канал", "СТБ", "Новий", "К1". 

У Кіровоградській області буде припинено поширення аналогового сигралу 13 загальнонаціональних телекомпаній: "1+1", "Інтер", "Україна", "Прямий", "ICTV", "НТН", "М1", "ТЕТ", "5 канал", "СТБ", "Новий", "К1", "МЕГА" та однієї місцевої компанії ТОВ "ТРК "TTV", яка має ліцензію на цифрове мовлення. 

Регулятор також звернувся до найбільших виробників обладнання для прийому цифрового сигналу з проханням збільшити обсяги  телевізійних тюнерів у роздрібних мережах, аби забезпечити для населення їх необхідну кількість. 

Окрім того, Нацрада скерувала до уряду звернення щодо важливості соціальної складової у цьому процесі. адже рівень забезпечення населення перетворювачами цифрового сигналу є вагомим чинником при переході на цифрове мовлення. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-