Уряд розповів про свої досягнення у медіасфері

Уряд розповів про свої досягнення у медіасфері

Укрінформ
Впродовж минулого року уряду вдалося започаткувати створення суспільного мовлення та іномовлення, а також посилити соціальний захист журналістів і збільшити прозорість медіавласності.

Про це йдеться у звіті Кабінету Міністрів України, опублікованому на Урядовому порталі.

«Забезпечено утворення та подальшу діяльність ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України», зокрема визначено механізм створення НСТУ, його організаційно-правову форму, джерела фінансування, умови оплати праці працівників, захист майнових прав НСТУ та інтересів трудового колективу, удосконалено діяльність органів управління, порядок формування і засади діяльності наглядової та редакційної рад», - йдеться у звіті.

Таким чином, було розпочато реформування усієї системи державного телебачення України.

«Урядом передбачено заходи, пов’язані з реорганізацією державних телерадіоорганізацій та затверджено Порядок перетворення Національної телекомпанії у ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України”», - наголошується у звіті.

Важливим досягненням стало також оновлення системи українського телевізійного іномовлення, що «дасть змогу забезпечити доступ іноземної аудиторії, в тому числі української діаспори, до об’єктивної, актуальної та повної інформації про події в Україні».

«Крім того, 1 жовтня відбувся запуск Мультимедійної платформи іномовлення України та замість супутникового телеканалу «УТР» в ефірі стартував телеканал “UATV”», - підкреслили в уряді.

Також уряд започаткував «широку дискусію» щодо впровадження ефективного механізму для прозорості медіавласності в Україні та підвищив соцзахист працівників медіа.

«Розширено на законодавчому рівні межі кримінальної відповідальності за злочини проти журналістів чи членів їх сімей, встановлено компенсаційні виплати у разі загибелі або поранення журналістів під час виконання ними професійних обов’язків», - додали у звіті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-