В уряді назвали головний пріоритет міжнародної політики України

В уряді назвали головний пріоритет міжнародної політики України

Укрінформ
Основні зусилля уряду України у питанні міжнародної політики спрямовані на фактичне повернення Криму до складу України та захист країни від збройної агресії.

Про це йдеться у звіті Кабінету Міністрів України, опублікованому на урядовому порталі.

«Питання військової агресії проти України та невизнання анексії Автономної Республіки Крим і м. Севастополя залишається основним у порядку денному міжнародних контактів та визначає порядок відносин наших партнерів з Російською Федерацією», - йдеться у звіті.

В уряді наголосили, що будь-яке співробітництво з так званою владою Автономної Республіки Крим та м. Севастополя зупинене.

«МЗС оперативно та адекватно реагує на контакти незаконної влади Криму з іноземними партнерами», - додається у звіті.

В уряді також похвалилися «значним зменшенням кількості та чіткою ідентифікацією держав з проросійською політикою», що стало наслідком ефективної роботи в рамках міжнародних організацій.

«Реалізовувався комплекс заходів щодо забезпечення максимально ефективного використання в інтересах України всього інструментарію ОБСЄ, ООН та РЄ щодо зміцнення поваги до принципів демократії, верховенства права, належного врядування, прав людини та фундаментальних свобод, включаючи права національних меншин», - підсумовується у звіті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-