СБУ затримала коригувальників удару «Іскандерами» по багатоповерхівці у Покровську

СБУ затримала коригувальників удару «Іскандерами» по багатоповерхівці у Покровську

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала російських агентів, які скоригували подвійний удар ракетами «Іскандер» по багатоповерхівці у Покровську Донецької області влітку минулого року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Контррозвідка Служби безпеки знешкодила на Донеччині агентурну групу воєнної розвідки РФ. У результаті спецоперації одночасно затримано шістьох російських агентів, які перебували за різними адресами і коригували обстріли регіону», - ідеться у повідомленні.

За їхнім наведенням 7 серпня 2023 року загарбники здійснили подвійний удар ракетами «Іскандер» по місту Покровськ, поціливши у багатоквартирний будинок. Коли на місце події прибули поліцейські та рятувальники, росіяни завдали повторний удар. Внаслідок цього були численні жертви та поранені серед цивільного населення.

Фото: Іван Вигівський / Фейсбук

Також агентурна група готувала координати для ракетних ударів по місцях базування Сил оборони на Авдіївському напрямку. Для цього вони обходили місцевість та приховано фіксували оборонні позиції Збройних сил України.

СБУ встановила особу куратора з воєнної розвідки РФ, який створив і дистанційно керував агентурною групою із шістьох жителів Покровського району.

Щоб знайти і завербувати їх, він використовував проросійські Телеграм-канали, де фігуранти залишали антиукраїнські коментарі.

Під час обшуків співробітники СБУ виявили мобільні телефони, які використовувались агентами у розвідувально-підривній діяльності.

СБУ затримала коригувальників удару «Іскандерами» по багатоповерхівці у Покровську / Фото: СБУ

Слідчі повідомили всім затриманим про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Вони перебувають під вартою.

Також вирішується питання щодо додаткової кваліфікації дій фігурантів за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни). Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, контррозвідка Служби безпеки України запобігла чотирьом терактам у Києві, які 9 травня планували вчинити російські агенти в будівельних гіпермаркетах та поблизу одного із кафе.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-