Херсонщина без зв’язку: росіяни захопили обладнання українських мобільних операторів

Херсонщина без зв’язку: росіяни захопили обладнання українських мобільних операторів

Укрінформ
росіяни відключили українських операторів зв'язку та інтернету у Херсонській області.

Як передає Укрінформ, про це Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України повідомляє в Телеграмі.

"Відучора українські оператори мобільного зв’язку, інтернет-послуг та телефонії почали фіксувати спочатку перебої, а потім і повне відключення зв’язку в Херсонській області. Відповідно до отриманої від компаній інформації відбулося втручання представників окупаційного режиму в роботу обладнання – відключення живлення обладнання, від’єднання кабелів тощо", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Мешканців Херсонщини закликають не давати дані загарбникам - мобільний зв'язок відновлять

Внаслідок дій загарбників жителі регіону залишилися без українського мобільного зв’язку та доступу до інтернету, а також без можливості здійснити національні та міжнародні дзвінки, використовуючи стаціонарні телефони.

У Держспецзв'язку зауважили, що найближчим часом відновити зв’язок на Херсонщині, швидше за все, не вдасться, оскільки відповідне обладнання перебуває під повним контролем окупаційного режиму та російських військових. При цьому з’явилися повідомлення про трансляцію через гучномовці російської пропаганди.

Читайте також: російські сім-карти у Херсоні продають за паспортом і під наглядом автоматників – ЗМІ

"Такі дії окупантів з російської федерації можуть бути пов’язані з безпорадністю російської армії, яка зазнає втрат і не може стримати контратакувальних дій українських військових. Вони бояться, що повідомлення про успіхи української армії посилять спротив та активізує роботу партизанів на Херсонщині", - вважають у Держспецзв'язку.

Держслужба не виключає в подальшому спроб підключення українських користувачів до російських інтернет-мереж та мобільних операторів, які повністю контролюються ворожими спецслужбами. Підкреслюється, що такі дії будуть грубим порушенням міжнародного законодавства та черговим підтвердженням того, що росія діє як держава-терорист, використовуючи технології для окупації територій.

Читайте також: Загарбники вимкнули зв'язок на Херсонщині, бо в них паніка – депутат облради

"Це ще одне підтвердження того, що потрібно посилити обмеження доступу росії до будь-яких технологій. У такому разі Україна звертатиметься до міжнародних організацій, щоб припинити незаконні дії окупантів", - наголосили у Держспецзв'язку.

Як повідомлялося, 30 травня у Донецькій області аварійно-відновлювальні бригади відновили роботу базових станцій, через перебої в роботі яких погіршився мобільний зв'язок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-