Загарбники вимкнули зв'язок на Херсонщині, бо в них паніка – депутат облради

Загарбники вимкнули зв'язок на Херсонщині, бо в них паніка – депутат облради

Укрінформ
Загарбники відключили український мобільний зв'язок та інтернет на Херсонщині, бо в них паніка, яка виникла внаслідок контрнаступу ЗСУ на півдні України.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу сказав депутат облради, радник голови ОВА Сергій Хлань.

«Вони, я так розумію, «вирубили» зв'язок саме тому, що почалися успіхи на фронті і виникла паніка в росіян, у наших людей піднімається настрій»,- сказав Хлань.

За його словами, загарбники запустили по обласному центру автомобіль з гучномовцем, правда, як зазначають херсонці, зрозуміти, що звідти вони кричать важко через відлуння. Але, як пише місцеве видання «Мост», з гучномовця херсонцям розповіли, що «зв'язок у місті відімкнула українська влада», «скоро росіяни розгорнуть свій зв'язок, який допоможе врятувати містян від української пропаганди». Розповідати про пропаганду з пропагандомобіля - чистий постмодернізм, йдеться у повідомленні.

Видання Кавун.City інформує, що на Херсонщині працює лише мобільний зв'язок окупантів, подекуди дуже важко, але вдається пробитися абонентам українських операторів. Так само і з інтернетом - працюють лише проведені через Крим оператори.

Як уточнюють херсонці, інтернет по місту є лише на окремих ділянках, окупанти встановлюють свій мобільний зв'язок.

Центр протидії дезінформації при РНБО пояснює, що відключення українців від мобільних операторів та провайдерів інтернету - це частина окупаційних дій для проникнення роспропаганди в український медіапростір. Відключення здійснюють лише загарбники.

Зазначається, що українці на тимчасово окупованих територіях, які під’єднані до російських мереж, можуть використовувати VPN-сервіси. При підключенні до VPN створюється захищений канал між пристроєм користувача і VPN-сервером, тому інтернет-провайдер не дізнається місце перебування користувача та вебресурси, які він відвідав.

Читайте також: На Донеччині відновили роботу базових станцій мобільного зв'язку

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині 30 травня зник мобільний зв'язок від українських операторів.

Українські мобільні оператори заявляють, що вони не відключали зв'язок і не бачать технічних причин для його збою. Швидше за все, його, як завжди, просто глушать.

Зв'язок у Херсоні зникав з вини ворога і раніше. Востаннє 30 квітня російські загарбники пошкодили мережі українських мобільних операторів – жителі Херсонщини кілька днів не могли зв'язатися з рідними та близькими.

На півдні України ситуація динамічна та напружена: окупанти активізували обстріли, зокрема цивільних кварталів, однак внаслідок контрнаступу ЗСУ серед окупантів поширюються панічні настрої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-