На Донеччині відновили роботу базових станцій мобільного зв'язку

На Донеччині відновили роботу базових станцій мобільного зв'язку

Укрінформ
У Донецькій області аварійно-відновлювальні бригади відновили роботу базових станцій, через перебої в роботі яких погіршився мобільний зв'язок.

Як передає Укрінформ, про це Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України повідомляє у Телеграмі.

Згідно з оперативною інформацією Держспецзвʼязку, станом на 19:00 30 травня, мобільні оператори виявили погіршення зв’язку в Донецькій області та перебої в роботі 185 базових станцій. Проблеми виникли через пошкодження лінії електропередачі. За координації Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) при Держспецзв’язку та завдяки оперативному реагуванню аварійно-відновлювальних бригад у найкоротші терміни вдалося відновити роботу 92% зазначених базових станцій.

Читайте також: На Херсонщині зник мобільний зв'язок від українських операторів

За вихідні ремонтно-відновлювальні бригади Укртелекому повернули послуги інтернет-доступу для абонентів населених пунктів Донецької, Одеської, Миколаївської та Херсонської областей. На заході країни інженери усунули наслідки аварій мережі в населених пунктах Івано-Франківської та Львівської областей.

У Держспецзвʼязку зазначили, що на Донеччині фахівці "Укртелекому" роблять усе можливе, щоб підтримувати зв'язок для абонентів населених пунктів в умовах аварійних відключень електроживлення – обладнання працює до повного виснаження акумуляторних батарей або пального для дизель-генераторів.

Також компанія “Укртелеком” завершила відновлення пошкодженої під час бойових дій російськими військами інфраструктури в Київській області. Працюючи у координації з Держспецзв’язку, Збройними силами України і підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій від початку квітня аварійні бригади оператора провели понад 100 ремонтних робіт на своїх технологічних майданчиках і здійснили 126 виїздів на ділянки пошкоджених ліній зв’язку. Інженери використали близько 4,5 тисячі метрів нового волоконно-оптичного кабеля для відновлення мереж доступу та замінили 20 одиниць виведеного з ладу чи повністю зруйнованого станційного і лінійного господарства. Загалом відновлена мережа оптичного інтернету покриває 35,2 тисячі домогосподарств у різних районах Київщини.

Читайте також: ЦПД пояснив, хто насправді відключає зв'язок та інтернет на захоплених територіях

Як повідомляв Укрінформ, 23 травня Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України заявила про відновлення покриття в селищі Нововоронцовка Херсонської області телекомунікаційною компанією Vodafone.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-