російські сім-карти у Херсоні продають за паспортом і під наглядом автоматників – ЗМІ

російські сім-карти у Херсоні продають за паспортом і під наглядом автоматників – ЗМІ

Укрінформ
російські "сімки" в окупованому Херсоні, де росіяни відключили вчора український мобільний зв'язок, продають під паспорт і під наглядом автоматників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє херсонське видання «Мост».

«Придбати «сімку» у Херсоні можна тільки за паспортом та під пильним наглядом автоматників», - йдеться у повідомленні.

російські окупанти розгорнули десятки точок з продажу сім-карт «кримського» оператора стільникового зв'язку. Як кажуть пропагандисти, вони вже продали херсонцям близько 8 тис. стартових пакетів «На зв'язку». Цікаво, що ніхто не повідомляє, що це за оператор та як він працює, зазначає видання.

У тимчасово окупованому Криму діють декілька операторів, які де-юре не пов'язані із росією.

Читайте також: Загарбники вимкнули зв'язок на Херсонщині, бо в них паніка – депутат облради

Розгорнути свій зв'язок Win Mobile, який володіє майже всіма вишками на півострові, не міг чисто технічно. Отже, окупанти використовують вкрадене в українських операторів обладнання, а сигнал та інтернет на нього подають з тимчасово окупованого Криму, зазначає видання.

Наразі, як повідомляють агентству херсонці, їм вдається «ловити» інтернет на окремих майданчиках по місту.

При цьому російські пропагандисти подають інформацію про ситуацію за принципом кради і бреши - як Геббельс учив, пише видання Кавун.City.

«Рашисти вкрали світлини з телеграм-каналу "Суспільне. Херсон" для власної пропаганди. Херсонські журналісти зробили низку світлин, аби проілюструвати ситуацію зі зв'язком у місті. Пропагандисти ж взяли ці світлини, обрізали лого Суспільного мовника й видали за свої», - йдеться у повідомленні.

У тексті до вкрадених світлин на ворожому телеграм-каналі пишуть, що, мовляв, херсонці самі винні у тому, що доводиться шукати інтернет на вулиці, бо вони відмовилися від придбання сім-карт.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині 30 травня зник мобільний зв'язок та інтернет від українських операторів. Загарбники відключили український мобільний зв'язок та інтернет на Херсонщині, бо в них паніка, яка виникла внаслідок контрнаступу ЗСУ на півдні України, переконаний депутат облради, радник голови ОВА Сергій Хлань.

Читайте також: Бердянськ і весь південь залишилися без українського зв'язку

Українські мобільні оператори заявляють, що вони не відключали зв'язку і не бачать технічних причин для його збою. Швидше за все, його, як завжди, просто глушать

Зв'язок у Херсоні зникав з вини ворога і раніше. Востаннє 30 квітня російські загарбники пошкодили мережі українських мобільних операторів – жителі Херсонщини кілька днів не могли зв'язатися з рідними та близькими.

Фото: most.ks.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-