Поліція з'ясовує, чи є вина батьків у смерті трирічного хлопчика на Вінничині

Поліція з'ясовує, чи є вина батьків у смерті трирічного хлопчика на Вінничині

Укрінформ
На Вінниччині через занедбаний стан трирічного Павлика Лутковського, якого лікарі торік урятували від СOVSD-19, поліція відкрила кримінальне провадження. Сьогодні дитина померла в реанімації.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила начальник відділу комунікації поліції Вінницької області Анна Олійник.

«Стан хлопчика, який потрапив до лікарні у важкому стані, і був занедбаний та з критично низькою масою тіла, викликав великий розголос у соцмережах та ЗМІ, спричинив суспільний резонанс. Відтак, учора поліцією було відкрито кримінальне провадження за ст. 166 ККУ, - злісне невиконання батьками, опікунами чи піклувальниками встановлених законом обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування, що спричинило тяжкі наслідки», - повідомила Олійник.

За її словами, наразі правоохоронці вилучають для вивчення усіх обставин медичну документацію з Могилів-Подільської окружної лікарні інтенсивного лікування, до якої в суботу було госпіталізовано дитину у вкрай важкому стані.

Також буде призначена судово-медична експертиза та вивчені умови перебування дитини в сім'ї, аби з’ясувати, чи існує причинно-наслідковий зв'язок між умовами догляду за дитиною та її важким станом, що призвів до смерті. Або ж це наслідки перенесеного рік тому COVID-19.

Читайте також: До реанімації потрапив перший в Україні найменший тяжкий пацієнт із COVID-19

Як повідомляо агентство, Павлик Лутковський помер сьогодні не приходячи до тями. За словами лікаря-анестезіолога Могилів-Подільської ОЛІЛ Олега Хухлея, у хлопчика було діагностовано двобічну пневмонію, деструкцію легень, критичний рівень сатурації і правобічній пневмоторакс та накопичення гною. Також у хлопчика була енцефалопатія, він був неконтактний, непритомний. Під час перебування в лікарні дитина була підключена до апарату ШВЛ.

Медики боролися за життя маленького пацієнта до останнього.

Рік тому дворічний Павлик став найменшим пацієнтом України, хворим на COVID-19. Перенесена хвороба та перебування на апараті ШВЛ не минули для нього без наслідків. Дитина потребувала тривалої реабілітації та особливого догляду. Після тримісячного перебування у Вінницькій обласній дитячій лікарні хлопчик почав реагувати на світло та звуки, міг тримати іграшку в руці.

За час перебування удома, в багатодітній родині, стан малюка погіршився. Удруге дитина потрапила до лікарні украй ослабленою, дуже виснаженою і недоглянутою, із великими ділянками застарілих пролежнів і критично низькою вагою.

Станом на ранок середи на Вінниччині коронавірус вперше виявлено у 749 осіб. З почакту пандемії COVID-19 підтверджно у 48062 осіб, в тому числі, 2494 дітей. Із них одужали 1605, 889 дітей продовжують хворіти.

В Україні за минулу добу, 16 березня, виявили 11 833 випадки зараження коронавірусом, водночас одужали 5 467 осіб. За весь час пандемії в Україні захворіли 1 489 023 особи; одужало 1 237 676 осіб; летальних випадків - 28 986; проведено ПЛР-тестувань – 7 467 108.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-