До реанімації потрапив перший в Україні найменший тяжкий пацієнт із COVID-19

До реанімації потрапив перший в Україні найменший тяжкий пацієнт із COVID-19

Відео
Укрінформ
На Вінниччині до реанімації Могилів-Подільської окружної лікарні інтенсивного лікування у важкому стані знову потрапив перший найменший пацієнт, якого медики урятували від COVID-19.

Про це повідомила місцева телекомпанія «Краяни», передає Укрінформ.

«Маленький Павлик Лутковський знову у реанімації. В суботу хлопчик був доставлений «швидкою» з Чернівців у вкрай важкому стані», - йдеться у повідомленні.

За словами лікаря-анестезіолога Могилів-Подільської ОЛІЛ Олега Хухлея, хлопчик потрапив до лікарні з двобічною пневмонією, деструкцією легень, критичним рівнем сатурації і правобічними пневмотораксом і накопиченням гною. Також у хлопчика енцефалопатія, він неконтактний, непритомний. Наразі дитина підключена до апарату ШВЛ.

Рік тому дворічний Павлик став найменшим пацієнтом України, хворим на COVID-19. Перенесена хвороба та перебування на апараті ШВЛ не минули для нього без наслідків. Дитина потребувала тривалої реабілітації та особливого догляду. Після тримісячного перебування у Вінницькій обласній дитячій лікарні хлопчик почав реагувати на світло та звуки, міг тримати іграшку в руці.

Читайте також: Показник COVID-госпіталізацій перевищений у дев'яти регіонах - МОЗ

За час перебування удома, в багатодітній родині, стан малюка погіршився. Удруге дитина потрапила до лікарні украй ослабленою, дуже виснаженою і недоглянутою, із великими ділянками застарілих пролежнів і критично низькою вагою.

Наразі медики Могилів-Подільської лікарні, які борються за життя хлопчика, обіцяють використати навіть найменші шанси для його порятунку.

Станом на понеділок, 15 березня, на Вінниччині хворіють на COVID-19 867 дітей, 1562 вже одужали. За минулу добу в регіоні зафіксовано 425 нових випадків COVID-19, з початку пандемії – 46389, померли від ускладнень коронавірусної хвороби 780 осіб.

Читайте також: На Вінниччині ще дві райлікарні планують зробити опорними з лікування COVID-19

Область перебуває у помаранчевій зоні епідемічної небезпеки, Окрім того, у Вінниці з 13 березня діють додаткові обмеження - заборонено розважальні масові заходи, а також роботу закладів культури і спорту.

В Україні за минулу добу, 14 березня, зареєстрували 6 792 нових випадки COVID-19. Померли 130 осіб. За весь час пандемії в країні захворіли 1 467 548 осіб; одужали – 1 226 007 осіб; летальних випадків – 28 433; проведено ПЛР-тестувань – 7 377 404.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-