На Вінниччині ще дві райлікарні планують зробити опорними з лікування COVID-19

На Вінниччині ще дві райлікарні планують зробити опорними з лікування COVID-19

Укрінформ
На Вінниччині до переліку наявних опорних лікарень із лікування COVID-19 планують додати іще два заклади - Погребищенську та Літинську ЦРЛ.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«12 березня надіслані листи до Міністерства охорони здоров'я України щодо включення до Переліку закладів, які надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19, ще двох районних лікарень, - Погребищенська ЦРЛ та Літинська ЦРЛ. А це плюс 90 ліжок», - повідомив Борзов.

За його словами, станом на 15 березня у 28 опорних лікарнях області розгорнуто 3300 ліжок для госпіталізації хворих на COVID-19. З них 80 ліжок додатково розгорнуто протягом останнього тижня. Кисень підведено до 3028 ліжок, що становить 91,7% наявних місць.

Наразі у регіоні зайнято хворими 2364 ліжка, або 72%. Завантаженість ліжок із підведеним киснем становить 50%. Вільними залишаються 936 ліжок для пацієнтів із COVID-19, з них 214 - у Вінниці.

Водночас, у п’ятницю міський голова Вінниці Сергій Моргунов на брифінгу заявив, що у місті зайняті всі реанімаційні ліжка. Важких хворих стає усе більше, тому навантаження на охорону здоров’я міста зросло майже втричі. Він звернувся до обласної влади з проханням розгорнути COVID-ліжка в обласних медзакладах третинного рівня, розташованих у Вінниці, аби зменшити навантаження на міські лікарні.

Як повідомляє Департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради, завантаженість ліжкового фонду міських лікарень, де надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірус, станом на сьогодні складає 85%. Але у МКЛ №1 та МКЛ №3, а також у 1-му пологовому будинку місця зайняті на 95%. Крім того, задіяно 615 з 766 кисневих точок (або 80%).

Як поінформували в департаменті, наразі хворіє 7013 мешканців громади, з яких 533 людини (або 7,6 %) отримують стаціонарну медичну допомогу. Решта - 6480 осіб - лікуються вдома амбулаторно під спостереженням сімейних лікарів.

На даний час у Вінниці для надання допомоги хворим на COVID-19 повністю перепрофільовано 4 заклади, які розташовані на території міста. Це КНП «Вінницька обласна клінічна дитяча інфекційна лікарня», КНП «Міська клінічна лікарня №1», КНП «Міський клінічний пологовий будинок №1» та КНП «Вінницька центральна районна лікарня». «Вінницький обласний клінічний диспансер радіаційного захисту» повністю перепрофільований (100 ліжок) для лікування пацієнтів у підгострій стадії (доліковування та реабілітація).

Область перебуває у помаранчевій зоні епідемічної небезпеки, Окрім того, у Вінниці з 13 березня діють додаткові обмеження - заборонено розважальні масові заходи, а також роботу закладів культури і спорту.

Читайте також: У Харкові COVID-лікарні заповнені вщент, кисневих місць майже не лишилося – лікар

Станом на понеділок на Вінниччині зафіксовано 425 нових випадків COVID-19, з початку пандемії – 46389, померли від ускладнень коронавірусної хвороби 780 осіб.

В Україні за минулу добу, 14 березня, зареєстрували 6 792 нових випадки COVID-19. Померли 130 осіб. За весь час пандемії в країні захворіли 1 467 548 осіб; одужали – 1 226 007 осіб; летальних випадків – 28 433; проведено ПЛР-тестувань – 7 377 404.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-