У Харкові COVID-лікарні заповнені вщент, кисневих місць майже не лишилося – лікар

У Харкові COVID-лікарні заповнені вщент, кисневих місць майже не лишилося – лікар

Фото
Укрінформ
Лікарні Харкова завантажені хворими з коронавірусом, місць із доступом до кисню майже не залишилося. 

Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці анестезіолог і консультант Харківської обласної інфекційної лікарні Володимир Корсунов, передає Укрінформ.

"Лікарні завантажені вщент, кисневих місць майже не лишилося, реанімації повні по вуха, і хворі на неінвазійній вентиляції знову лежать, де є бодай хоч поточний кисень. Будь-який профільний департамент, депутати, які відмовилися фінансувати ранню діагностику онкологічних захворювань, віце-губернатори та губернатори! Ще влітку ви били себе в груди, що за 2 місяці побудуєте в ОКІЛ (обласній клінічній інфекційній лікарні - ред.) нову реанімацію та проведете кисень по всіх відділеннях! Агов, де ж воно? Наче уже березень, а віз стоїть на обіцянках та без коліс", - написав лікар.

За його словами, зросла кількість тяжко хворих на коронавірус молодих людей: "На сьогодні в реанімації ОКІЛ троє пацієнтів віком від 31 до 39 років, у ОДІКЛ - на інвазійній ШВЛ дитина 11 років та на неінвазійній - 17 років".

Читайте також: На Львівщині подали вже 260 заявок на COVID-вакцинацію поза чергою

"Нова хвиля COVID-19 може бути значно потужніша за попередні, адже кампанія з вакцинації від коронавірусу провалена. Замість вакцинації найбільш вразливих мешканців, щеплять всіх без розбору, навіть тих, хто має антитіла. Тож уперед до нової медичної катастрофи", - пише лікар.

За його словами, 13 березня від ускладнень, викликаних коронавірусом, у Харкові помер ще один лікар – Дмитро Пеньков.

Читайте також: У МОЗ сказали, скільки українців у листі очікування на COVID-вакцинацію

Як повідомляв Укрінформ, посилаючись на дані Харківського обласного лабораторного центра МОЗ, за минулу добу в області COVID-19 підтверджено у 570 осіб. Серед захворілих – 400 жителів Харківського району , 357 із них - харків’яни.

Усього по області зареєстровано 89 791 лабораторно підтверджений випадок СOVID-19, з них 79 392 хворих одужало, 1715 – померло.

Читайте також: Ляшко пояснив, від чого залежить кількість мобільних бригад для COVID-щеплень

В Україні за минулу добу зареєстрували 9 012 випадків зараження коронавірусом, із них 491 - у дітей. За весь час пандемії в Україні захворіло – 1 460 756 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-