На Львівщині подали вже 260 заявок на COVID-вакцинацію поза чергою

На Львівщині подали вже 260 заявок на COVID-вакцинацію поза чергою

Укрінформ
За три дні департамент охорони здоров’я Львівської ОДА отримав понад 260 заявок у реєстраційній google-формі, яка створена для вакцинації лідерів громадської думки.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький, передає Укрінформ.

«Серед них - 43 журналісти, 26 політичних діячів, 25 медиків закладів охорони здоров'я недержавної форми власності, 22 освітян, 20 фахівців сфери ІТ, 7 учасників бойових дій, 117 свідомих осіб з різних сфер діяльності, які готові власним прикладом популяризувати вакцинацію», - зазначив Козицький.

Очільник Львівщини також наголосив, що з понеділка, 15 березня у Львові та області почнуть роботу 9 мобільних бригад, які, за наявності залишкових доз, запрошуватимуть зареєстрованих на вакцинацію.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України, 12 березня наказом міністра охорони здоров’я України Максима Степанова в рамках кампанії з популяризації щеплення проти коронавірусу внесли зміни до Дорожньої карти вакцинації. Відповідно до внесених змін до публічних та громадських діячів належать: учасники бойових дій, народні депутати України, керівники центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, обласних рад, органів місцевого самоврядування, структурних підрозділів із питань охорони здоров’я державних адміністрацій, головних державних санітарних лікарів (областей, міста Києва, на водному, повітряному, залізничному транспорті), лідерів і представників релігійних організацій; видатні письменники, журналісти, спортсмени, музиканти, актори, співаки, інші діячі сфери культури, старші 60 років.

Читайте також: У МОЗ сказали, скільки українців у листі очікування на COVID-вакцинацію

Громадських діячів, які належать до цих списків, вакцинують виключно в разі наявності залишкових доз під час вакцинальної сесії.

Як повідомляв Укрінформ, щеплено проти COVID-19 за добу 13 березня 2021 року в Україні 3596 осіб. Усього - 51 137 з початку вакцинації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-