Показник COVID-госпіталізацій перевищений у дев'яти регіонах - МОЗ

Показник COVID-госпіталізацій перевищений у дев'яти регіонах - МОЗ

Таблиця
Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я оновило розподіл на карантинні зони.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на дані МОЗ.

Згідно з ними, у червоній зоні перебувають чотири області - Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька.

У помаранчевій зоні 11 регіонів - Київ, Вінницька, Донецька, Київська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська області.

Показник госпіталізацій хворих з COVID-19 перевищено у 9 регіонах - в Києві, Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Миколаївській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій областях.

Так, при визначеному показнику рівня госпіталізації в 60 на 100 тис. населення, у Києві цей показник станом на 14 березня складає 77,2.

Читайте також: На Житомирщині до лікування COVID-хворих залучають дві резервні лікарні

Найвищий показник госпіталізацій в Івано-Франківській - 123,4 на 100 тис. населення та Вінницькій - 122, 7 областях.

Найвищий показник завантаженості ліжок з киснем станом на 14 березня у Закарпатській області - 70,2% (при визначеному показнику 65%).

Також високий рівень зайнятості ліжок з киснем в Івано-Франківській - 65,93% та Житомирській - 58,6% областях.

У Києві станом на 14 березня завантаженість ліжок із киснем складає 59,7%.

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого Кабінет Міністрів схвалив постанову про встановлення в Україні адаптивного карантину до 30 квітня, встановлено 4 рівня епіднебезпеки та показники їх визначення.

«Зелений» рівень дозволяє переглянути підходи до протиепідемічних обмежень в сторону пом’якшення. Встановлюється одночасно на всій території України, якщо: 1) захворюваність на грип та ГРВІ на території не менш як 13 регіонів менш як 50% епідемічного порогу; 2) коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – менш як 5%.

Читайте також: На Вінниччині ще дві райлікарні планують зробити опорними з лікування COVID-19

«Жовтий» рівень діє як базовий на рівні всієї країни. Встановлюється на рівні регіонів.

«Помаранчевий» – попереджувальний рівень, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів. Встановлюється на рівні регіонів, якщо перевищено хоча б один показник: 1) захворюваність на грип та ГРВІ перевищує епідемічний поріг; 2) завантаженість ліжок, забезпечених постачанням медичного кисню у визначених закладах охорони здоров’я – понад 65%; 3) кількість тестувань методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2 протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення – менш як 300; 4) кількість госпіталізацій протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення – понад 60 5) коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – понад 20%; 6) зростання госпіталізацій протягом останніх 7 днів порівняно з попереднім аналогічним періодом – понад 50%.

«Червоний» рівень встановлюється на рівні регіонів, якщо протягом трьох днів перевищено 2 або більше показників: 1) завантаженість ліжок, забезпечених постачанням медичного кисню у визначених закладах охорони здоров’я – понад 65%; 2) кількість тестувань методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2 протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення – менш як 300; 3) кількість госпіталізацій протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення – понад 60; 4) коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – понад 20%; 5) зростання госпіталізацій протягом останніх 7 днів порівняно з попереднім аналогічним періодом – понад 50%.

«Червоний» рівень епідемічної небезпеки визначається рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС за ініціативи міністра охорони здоров'я протягом 48 годин. Рішення Державної комісії з питань ТЕБ та НС набирає чинності не раніше ніж через два дні з дати його оприлюднення. Рішення щодо скасування «червоного» рівня ухвалюється у разі досягнення регіоном усіх показників протягом не менш ніж п’яти днів підряд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-