Керівника вінницького автодору «взяли» на хабарі

Керівника вінницького автодору «взяли» на хабарі

Фото
Укрінформ
Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов повідомив про пропозицію хабаря від керівника облавтодору у розмірі 4,2 млн грн за вирішення питання з боргом перед комерційними структурами.

Про це Борзов повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні відбулася спецоперація. З корупцією у Вінниці та в області потрібно закінчувати. Керівник служби автомобільних доріг у Вінницькій області Алексєєв І.М. запропонував надати мені, як голові Вінницької ОДА, неправомірну вигоду у розмірі 4,2 млн грн за вирішення питання про погашення заборгованості та виділення коштів з державного бюджету України за раніше поставлене медичне обладнання на комунальний медичний заклад області КЗ «База спеціального медичного постачання» перед комерційними структурами (ТОВ «Ілантанмед» та ПП «Донмед») у розмірі 42 млн грн», - повідомив Борзов.

Він зазначив, що 24 вересня звернувся до правоохоронних органів із заявою щодо пропозиції надання йому, як голові Вінницької ОДА, неправомірної вигоди від керівника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Алексєєва Ігоря Миколайовича.

Читайте також: Судді-хабарнику з Одещини заочно дали 9 років ув'язнення з конфіскацією

Посадовець повідомив, що на підставі цієї заяви того ж дня НАБУ зареєструвало кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». А 8 жовтня Спецпідрозділом УСБУ у Вінницькій області спільно з ГУ БКОЗ СБУ та детективами НАБУ, під час проведення слідчих дій «затримано «на гарячому» керівника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Алексєєва І.М. під час надання останнім частини неправомірної вигоди в розмірі 200 тис. грн за вчинення ним дій в зазначених комерційних структурах».

Згідно з повідомленням, наразі тривають слідчі дії, за результатами яких затриманому буде оголошена підозра.

Голова Укравтодору Олександр Кубраков висловив вдячність голові Вінницької ОДА за повідомлення про хабар.

«Вдячний Сергію Борзову за принципову позицію. Наша команда має нульову толерантність до корупції і надалі допомагатимемо правоохоронцям у розслідуванні цієї справи», - процитувала Кубракова у Фейсбуці Служба автомобільних доріг у Вінницькій області. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-