Місцевій владі пропонують передати право встановлювати тарифи на паркування

Місцевій владі пропонують передати право встановлювати тарифи на паркування

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано законопроект №9513 «Про внесення змін до деяких законів України щодо формування тарифів на паркування», який передбачає право органів місцевого самоврядування самостійно встановлювати тарифи на паркування автомобілів.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook один з авторів законопроекту, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Дмитро Білоцерковець.

За словами депутата, в чинному законі «Про дорожній рух» передбачено, що ціни на користування платними місцями для паркування встановлюють органи місцевого самоврядування відповідно до урядового порядку формування цих тарифів.

«Але містам цих повноважень недостатньо, щоб зробити тариф гнучким, адже Кабінет міністрів передбачив затратний метод формування вартості паркування, який не враховує співвідношення попиту на паркувальні місця та їх фактичну наявність. Через це міста України не мають достатньо повноважень застосовувати гнучке регулювання вартості паркування в різних зонах, у різні дні тижня і час доби, стимулювати водіїв до короткочасного паркування для зменшення навантаження на вулично-дорожню мережу в місцях великого навантаження. До слова, муніципалітети розвинених країн світу мають таке право», - пояснив Білоцерковець.

Він додав, що його законопроект виключає з українського законодавства норму про затвердження урядом порядку формування тарифів на послуги платних місць для паркування і повністю передає ці повноваження міській владі.

Читайте також: Уряд схвалив законопроект про режим спільного транзиту

«Законопроект №9513 призведе до розвитку паркувального простору, залучення інвестицій на будівництво нових паркінгів, зменшення дефіциту паркомісць і автомобільних заторів. Сподіваюся, профільний комітет якомога скоріше розгляне законопроект, а Верховна Рада підтримає документ», - підсумував Білоцерковець.

Наприкінці він також додав, що імплементація «паркувальної реформи» наближається до завершення, і спрогнозував набрання чинності нових правил щодо евакуації і штрафів «до кінця весни».

Фото з вільних джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-