На Луганщині встановлять меморіали полеглим у війні на Донбасі

На Луганщині встановлять меморіали полеглим у війні на Донбасі

Укрінформ
Луганська обласна держадміністрація ініціює проведення конкурсів на кращий проект пам’ятника військовослужбовцям, які загинули під час виконання бойових завдань.

Про це повідомив заступник голови Луганської ОДА Юрій Клименко у Facebook.

«Гідне вшанування пам’яті тих, хто віддав життя захищаючи незалежність України, - це наш громадянський обовязок. Я перенконаний «гробки» та «вінки» на місці загибелі героя – не можуть бути нашою подякою за їх патріотизм та звитягу. Ми обов’язково розглянемо усі пропозиції, насамперед, які надходять від волонтерів. Перші меморіали мають з’явитися у місті масового поховання військовослужбовців у Старобільську, а також у Сєверодонецьку», - написав Клименко.

З цього питання було проведено засідання комісії, на якому розглянули питання щодо розміщення пам’ятників відповідно до генеральних планів цих міст. Разом з тим, обговорено алгоритм подальших дій щодо оформлення земельної ділянки, проведення конкурсів на кращий проект пам’ятника та благоустрій прилеглої території, а також фінансування проведення цих робіт.

Читайте також: У Харкові відкрилася виставка про поляків, які рятували євреїв у роки Голокосту

Крім того, розглянуто пропозиції щодо проведених заходів з охорони культурної спадщини та стану роботи стосовно розроблення історико-архітектурних опорних планів п’яти історичних населених місць на підконтрольній українській владі території області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-