"Гарячі телефонні лінії" ОДА проінформують про перехід на цифрове телебачення

Укрінформ
Відповідно до міжнародних зобов’язань в Україні триває процес переходу ефірного телевізійного мовлення від аналогового стандарту розповсюдження програм до цифрового DVB-T2.

31 липня 2018 року припинено аналогове телевізійне мовлення у місті Києві та Кіровоградській області. Водночас у жителів столиці і Кіровоградської області виникає багато запитань щодо придбання спеціальних пристроїв для прийому цифрового сигналу телебачення, їх підключення тощо, повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

"Усі консультації щодо переходу до цифрового телебачення в Кіровоградській області надаються за телефоном "гарячої лінії" голови ОДА 0-800-500-238. Крім того, як повідомили Держкомтелерадіо в Кіровоградській ОДА, за цим же телефоном 7 серпня, у вівторок, відбудеться "гаряча лінія" з проблемних питань переходу на цифрове мовлення в області за участі представника Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у Кіровоградській області Сергія Каракуліна", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Україна без аналогового телебачення: що це означає і кому хвилюватись?

Як зазначається, наразі інформації щодо телефону "гарячої лінії" з проблемних питань переходу на цифрове мовлення у Києві немає. У разі отримання такої інформації Держкомтелерадіо повідомить її додатково.

У решті областей перехід на цифрове телебачення має відбутися 31 серпня 2018 року. Ці зміни не стосуються абонентів кабельного телебачення та власників супутникових антен.

Читайте також: У Кропивницькому через відключення аналогового - черги за приставками Т2

Також повідомляється, що на сайті Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення є покрокова інструкція для споживачів про підключення цифрового обладнання та технічні особливості прийому цифрового сигналу в населених пунктах України. Ця інформація міститься за цим посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-