У Кропивницькому через відключення аналогового - черги за приставками Т2

У Кропивницькому через відключення аналогового - черги за приставками Т2

Укрінформ
Через анонсоване відключення аналогового телебачення у Кіровоградській області в найбільших торговельних мережах Кропивницького виник ажіотаж на придбання септо-боксів (приставка Т2).

Про це журналісту Укрінформу повідомили в кропивницьких супермаркетах електроніки.

"Сьогодні їх привезли 400 штук. За кілька годин лишилось менше сотні. Цей ажіотаж у нас триває вже більше тижня, але сьогодні, як ніколи. Люди купляють приставки від однієї до 5 штук. В магазині придбання приставок створило великі черги", — розповіла продавчиня супермаркету "Comfy" Мар'яна Хорава.

Продавці розташованих в центрі міста супермаркетів електроніки запевняють, що приставки Т2 в них розкупили ще вчора. Наразі чекають на поставку.

"Сьогодні їх немає. Розібрали ще вчора. З числа 20 липня по 80 вдень їх продаємо. Сьогодні майже всі покупці про них запитують", — розповів продавець супермаркету "Фокстрот" Олег.

В соцмережі кропивничани пишуть, що після того, як не знайшли приставок у супермаркетах, придбали їх на ринку за дорожчою ціною. Дехто замовив пристрій через інтернет.

Як сказав кореспонденту Укрінформу представник Національної ради з питань телебачення та радіомовлення в Кіровоградській області Сергій Каракулін, наразі в аналоговому сигналі ще мовить НСТУ, а також дві компанії - з Кропивницького та Гайворонського району.

“Вони на сьогодні не мають ліцензії на мовлення у цифровому форматі. На території області в аналоговому мовлені припинили трансляцію 14 каналів”, - підкреслив Каракулін.

Читайте також: У Києві та на Кіровоградщині з 1 серпня припиняють аналогове мовлення

Як зазначив посадовець, глядачі, щоб продовжувати дивитися телеканали, мають підключитися до кабельного, супутникового телебачення, або придбати септо-бокс (приставка Т2).

Каракулін додав, що після відключення аналогового телебачення буде зроблено перерахунок частот. Частина частот буде розподілена для 4G- інтернету, а інша частина для FM-радіо шляхом проведення конкурсу.

Як повідомлялося, в ніч з 31-го липня на 1 серпня на території Кіровоградської області та в місті Кропивницькому, а також у Києві було відключене аналогове мовлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-