На Запоріжжі в об'єднаній громаді вперше пройшов ярмарок спорту

На Запоріжжі в об'єднаній громаді вперше пройшов ярмарок спорту

Децентралізація
Укрінформ
У смт Веселе Запорізької області пройшов перший в об'єднаних територіальних громадах ярмарок спорту. 

Захід відбувся в рамках Концепції розвитку спорту і спортивної інфраструктури в ОТГ, розробленої Запорізьким Центром розвитку місцевого самоврядування, створеним за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону України, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“Ярмарок спорту є результатом Концепції розвитку спорту і спортивної інфраструктури в ОТГ Запорізької області. Це продовження тих ініціатив, які розпочали минулого року.  Зокрема, йдеться про Кубок з футболу серед команд об'єднаних територіальних громад, який відбувся у Запорізькій області, а на сьогодні вже поширюється в інших регіонах України”, - зазначив директор Запорізького Центру розвитку місцевого самоврядування Олександр Свистун.

Ярмарок спорту в смт Веселе / Фото: Борис Дворний

Під час ярмарку відбувся ІІ Всеукраїнський легкоатлетичний забіг "Сьома миля". Участь у змаганнях взяли 60 учасників з різних міст України (Запоріжжя, Мелітополь, Київ, Херсон, Новотроїцьк, Кривий Ріг та ін.). Під час змагань чоловіки пробігли дистанцію у 12 км, жінки - 3 км. 

Взагалі були представлені понад 10 видів спорту, зокрема бокс, футбол, волейбол, сумо, фітнес, вільна боротьба, важка атлетика та інші. 

Участь у ярмарку взяли не тільки представники Веселівської ОТГ, а й інших громад, зокрема, Оріхівської, Чкалівської та ін., а також приєдналися мешканці населених пунктів, які тільки готуються до об'єднання. 

Читайте також: Успіхи та виклики: як надихнути райони, де не створено жодних ОТГ

Організаційну підтримку надала також й Асоціація спортивних організацій. 

“Ярмарок спорту - це все більш масштабний захід, і ми сподіваємось, що він стане традиційним і поширюватиметься в інших громадах”, - сказав Свистун. 

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-