У Харкові хочуть встановити Бандеру на

У Харкові хочуть встановити Бандеру на "ленінське місце"

Укрінформ
Електронну петицію про встановлення на місці монумента Леніну на площі Свободи пам'ятника Степану Бандері зареєстровано на сайті Харківської міськради.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Судячи з тексту петиції, харків'янин, що підписався як Саша Рудель, пропонує "на місці знесеного постаменту Леніна... встановити пам'ятник Степану Андрійовичу Бандері за кошти, які будуть зібрані із спеціального фонду".

За заведеним міською владою правилом, для того, щоб петицію було розглянуто міськрадою, її повинні підтримати 5 000 осіб за 90 днів.

Як повідомляв раніше Укрінформ, в електронних петиціях мерові Харкова Геннадієві Кернесу городяни вже пропонували на місці пам'ятника Леніну встановити велетенський прапор України, великий фонтан або Пам'ятник ученим.

28 вересня 2014 року активісти підпиляли низ скульптури Леніна на площі Свободи і за допомогою вантажівки і тросів звалили її з постаменту. Тоді ж Кернес пообіцяв відновити цей пам'ятник "на тому ж місці". Активісти встановили нагорі порожнього постаменту прапор України, а на фасадній частині - картину із зображенням Богородиці.

24 лютого 2016 року сесія Харківської міськради виділила 1,7 млн грн на демонтаж постаменту й благоустрій прилеглої території.

За офіційними даними, у Харківській області в держреєстрі рахувалося 185 пам'ятників Леніну, на сьогодні залишилося менше 70, в основному, в сільських районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-