Нарешті: запорізького Леніна зрізали 29 годин

Нарешті: запорізького Леніна зрізали 29 годин

Фото, відео
Укрінформ
У Запоріжжі через 29 годин після початку демонтажа бронзову скульптуру Леніна вдалося відірвати від  бетонної армованої підніжки, що сполучала її з гранітним постаментом під вигуки глядачів і салют. 

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

За допомогою стріли підйомного крану робітники здійснили пробний підйом скульптури на кілька сантиметрів і перенесли скульптуру на платформу автомобіля.

Підготовка до зняття пам'ятника розпочалася вранці 16 березня. Вона проходить відповідно до рішень міської ради. На це з бюджету Запоріжжя виділено близько 200 тисяч гривень. Ще 100 тисяч виділено на демонтаж бюста Серго Орджонікідзе і пам'ятника Дзержинському.

Фото: Дмитро Смольєнко/Укрінформ

Роботи з демонтажу проводить запорізьке інженерно-будівельне підприємство «Форт». Демонтовані пам'ятники передають на зберігання у ДКП «Основа».

Пам'ятник Леніну у Запоріжжі було встановлено у 1964 році на площі поряд з в'їздом на Дніпрогес. Його внесено у реєстр пам'ятників монументального мистецтва місцевого значення. Згідно з оцінкою 2014 року, балансова вартість пам'ятника становила понад 7 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-