Московський проспект у Києві хочуть перейменувати на честь Бандери

Московський проспект у Києві хочуть перейменувати на честь Бандери

Укрінформ
Комісія з питань найменувань при київському міському голові рекомендувала перейменувати проспект Московський в Оболонському і Подільському районах столиці на проспект Степана Бандери.

Про це повідомив директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В’ятрович на своїй сторінці в Facebook.

 "Комісія з питань найменувань при київському міському голові підтримала пропозицію УІНП про перейменування проспекту Московського на проспект Степана Бандери", - написав В’ятрович.

Окрім цього, комісія має сьогодні схвалити рішення перейменувати проспект генерала Ватутіна в Деснянському і Дніпровському районах на проспект Романа Шухевича. Крім того, вулицю Мечникова в Шевченківському районі планується перейменувати у вулицю Михайла Ємельяновича-Павленка, командувача Армії УНР, а вулицю Суворова в Печерському районі - у вулицю генерала Алмазова, генерал-хорунжого Армії УНР, учасника штурму заводу "Арсенал". Остаточне рішення повинна прийняти Київрада.

Нагадаємо, у вересні 2015 року Український інститут національної пам'яті звернувся до київського міського голови Віталія Кличко про необхідність демонтувати ряд пам'ятників і пам'ятних знаків. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-