Голови парламентів України, Польщі та країн Балтії проведуть спільну зустріч 10-11 червня

Голови парламентів України, Польщі та країн Балтії проведуть спільну зустріч 10-11 червня

Укрінформ
У Польщі 10-11 червня відбудеться зустріч голів парламентів України, Польщі, Литви, Латвії та Естонії.

Про це на спільній пресконференції з головою Сейму Литви Вікторією Чміліте-Нільсен заявив у вівторок у Варшаві маршалок Сейму РП Шимон Головня, передає кореспондент Укрінформу.

“10-11 червня ми зустрінемося на моє запрошення, ще не знаю, чи у Варшаві, але точно в Польщі, у форматі спікерів парламентів країн Балтії, Польщі та України”,- заявив маршалок нижньої палати польського парламенту.

Він також повідомив, що через два тижні на Майорці відбудеться конференція спікерів парламентів ЄС. У цьому контексті він підкреслив, що з литовською колегою він обговорив те, що спільний голос цього регіону Європи, тобто голос країн Балтії, Польщі, Чехії та скандинавських країн, має звучати “дуже сильно і рішуче на форумі ЄС”.

Крім того він повідомив, що на початку липня у Вашингтоні має відбутися зустріч голів парламентів країн НАТО.

“Це також буде момент, коли ми зробимо все можливе, щоби переконати всіх, кого можна переконати, що зараз у питанні безпеки в цій частині Європи настав час діяти, а не говорити”,- підкреслив Головня.

Читайте також: Стефанчук обговорив із президентом Фінляндії питання посилення санкцій проти РФ

Маршалок Сейму Польщі зазначив, що з головою Сейму Литви він обговорив ситуацію в Україні, а також допомогу з боку США для України і цієї частини Європи.

Як повідомляв Укрінформ, 29 лютого відбулася перша останніх 14 років зустріч між спікерами парламентів України і Угорщини. Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час розмови з виконувачем обов’язків голови Державних Зборів Угорщини Чабою Генде наголосив, що парламенти країн мають відігравати провідну роль в українсько-угорському діалозі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-