Зеленський розповів політикам Кіпру про криваві «розваги» російських військових в Україні

Зеленський розповів політикам Кіпру про криваві «розваги» російських військових в Україні

Відео
Укрінформ
Військові російської федерації вбивають мирних українців просто заради розваги.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час звернення до парламенту Республіки Кіпр, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У Бучі російські солдати вбивали людей просто на дорогах заради розваги. Як в Ірпені ґвалтували неповнолітніх дівчат, а потім душили їх, як досвідчені вбивці. Як у Маріуполі пострілами гнали вулицею маленьку дівчинку, бо для них допустимо полювати на людей. Це для них весело. Як у Харкові вбивали звичайних, мирних мешканців десятками за одну хвилину, обстрілюючи з реактивної артилерії житлові багатоповерхівки», - зазначив глава Української держави.

Зеленський заявив, що в зайнятих російськими військовими українських районах може бути значно більше вбитих дітей, ніж відомо наразі.

Читайте також: Греція звернеться до Гааги щодо розслідування воєнних злочинів росії у Маріуполі

Глава держави розповів політикам Кіпру історію маленького хлопчика Сашка, який разом із бабусею загинув під час евакуації річкою у Київській області.

«Він став одним із 167 дітей, які загинули за час повномасштабного вторгнення росії на територію нашої держави. І це тільки ті, про кого ми знаємо достеменно. В окупованих районах, у містах, навколо яких ведуться бойові дії, може бути ще значно більше вбитих дітей. Дітей, чиї життя забрала ця війна. Війна росії проти України», - сказав глава Української держави.

Читайте також: російські війська вбили в Україні 167 дітей

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня у Київській області виявили тіло чотирирічного Сашка, якого розшукували із середини березня. Хлопчик зник, коли разом із бабусею намагався евакуюватися з Вишгородського району човном. 10 березня два човни мали перетнути Київське море, але один із них перекинувся.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-