Україна абсолютно готова стати членом НАТО – Єрмак

Україна абсолютно готова стати членом НАТО – Єрмак

Укрінформ
Україна довела свою позицію та принциповий підхід, особливо у період останніх років протистояння збройній агресії РФ, та готова приєднатися до Північноатлантичного альянсу.

Про це заявив у п’ятницю під час прямого включення в «Атлантичній раді» керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, зараз настав час провести дуже чесну, повноцінну, прозору розмову з Україною щодо наших перспектив у НАТО»,- зауважив керівник ОПУ.

Він підкреслив, що впродовж років взаємодії з Північноатлантичним альянсом, а також протистояння російській агресії Україна «показала своїми принципами й позиціями, що ми абсолютно готові, здатні бути членом НАТО».

Читайте також: Єрмак - про кібератаки урядових сайтів: Ми готові на це відповісти

Єрмак також зазначив, що в Україні сподіваються вже під час саміту Альянсу в Мадриді у червні цього року «побачити та почути абсолютно конкретні терміни, абсолютно конкретну інформацію про це».

Як повідомляв Укрінформ, Росія висунула вимогу Північноатлантичному альянсу, зокрема, щодо позбавлення України й Грузії перспектив членства в НАТО, офіційно оголошених в 2008 році, під час Бухарестського саміту. Натомість після проведення останніх переговорів з росіянами цього тижня генсек Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не відмовлятиметься від своєї політики відкритих дверей для інших держав.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-