Єрмак - про кібератаки урядових сайтів: Ми готові на це відповісти

Єрмак - про кібератаки урядових сайтів: Ми готові на це відповісти

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що практично 90% урядових сайтів, які постраждали від кібератаки минулої ночі, поновили роботу, водночас Україна готова відповісти на ці атаки.

Про це він сказав під час прямого онлайн-включення, організованого аналітичним центром «Атлантична рада», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Станом на зараз практично 90% цих сайтів відновили роботу», - зазначив Єрмак, уточнивши, що про це доповіли на останній нараді профільні представники уряду.

Він також повідомив, що СБУ та українська розвідка проводять «дуже глибокий аналіз» ситуації та вже мають певні думки щодо того, хто стоїть за кібератакою.

Читайте також: НАТО підпише угоду з Україною про посилення співпраці у кіберпросторі – Столтенберг

Єрмак наголосив, що Україна тісно співпрацює з міжнародними партнерами у питаннях кібербезпеки, зокрема зі США й Великою Британією.

«Звісно, ми абсолютно готові відповісти на ці атаки та продовжити співпрацю з нашими партнерами для забезпечення захисту»,- заявив він.

Керівник ОП назвав кібератаки одним із потенційних чинників дестабілізації в Україні. Він також поінформував, що інша стратегічна інфраструктура України не постраждала, оскільки має «дуже добрий» захист.

Читайте також: Хакери атакували близько 70 сайтів органів влади - Держспецзв'язку

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 14 січня хакери масово атакували українські урядові сайти, у тому числі вебресурси МОН, МЗС, Мінмолодьспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Мінекології, ДСНС, Держказначейства та ін.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-