Зеленський виступає у Раді зі щорічним посланням

Зеленський виступає у Раді зі щорічним посланням

Онлайн
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський виступає у парламенті з посланням до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України.

Про це повідомляє Укрінформ.

У сесійній залі зареєструвалися 250 народних депутатів.

Як поінформував Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, на засіданні присутні родичі загиблих захисників України, учасники бойових дій, представники громадськості.

На засіданні також присутні Прем'єр-міністр, члени Кабінету Міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади, які не входять до складу КМУ, уповноважений Верховної Ради з прав людини, голова Рахункової палати, голова Центральної виборчої комісії, Голова Вищої ради правосуддя, голова Верховного Суду, голова Служби безпеки України, генеральний прокурор, глави дипломатичних представництв іноземних держав, інші офіційні особи.

Основні тези послання Президента:

Президент Володимир Зеленський після звернення до Верховної Ради зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України вручив громадянам, запрошеним на пленарне засідання парламенту, державні нагороди з нагоди тридцятої річниці Всеукраїнського референдуму про незалежність України.

Глава держави відзначив держнагородами, зокрема, українських військовослужбовців, медичних працівників, вчителів, представників громадських організацій, а також громадян, які долучалося до організації і проведення Всеукраїнського референдуму про незалежність України в 1991 році.

Так, серед почесних відзнак, вручених Президентом, – "Герой України" з орденом "Золота зірка", орден князя Ярослава Мудрого, "Заслужений архітектор України", "Заслужений вчитель України", "Заслужений донор України", "Заслужений лікар України", "Заслужений працівник освіти України", "Заслужений юрист України", "Заслужений артист України", "Народний артист України".

Після послання Президента парламентарії висловлять свої оголошення, заяви, повідомлення та пропозиції.

Серед питань, які пропонуються до розгляду, - три проєкти постанов про присудження премій Верховної Ради, зокрема, педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та позашкільної освіти (№6339), молодим ученим за 2020 рік (№6346) та найкращим учасникам зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, за 2021 рік (№6254).

Окрім цього, у першому читанні народні депутати мають намір розглянути законопроєкти №4487 "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав та свобод внутрішньо переміщених осіб", №6104 "Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їх сімей", №6302 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" щодо уточнення завдань та основ підготовки і ведення національного спротиву".

Водночас у другому читанні планується розгляд проєктів законів №5831 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що регулюють питання трансплантації анатомічних матеріалів людині" та №5099 "Про антидопінгову діяльність у спорті".

Як повідомлялося, Конституцією України передбачено, що до повноважень Президента належать звернення зі щорічними та позачерговими посланнями до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України.

У посланні викладається позиція глави держави з основних напрямів внутрішньої та зовнішньої політики, або інформація про важливі рішення, прийняті ним відповідно до конституційних повноважень.

Згідно з Регламентом Верховної Ради, після закінчення виступу Президента України запитання йому не ставляться, головуючий на пленарному засіданні оголошує перерву або про закриття засідання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-