Зеленський впевнений: Рада скоро розгляне законопроєкт про накопичувальну пенсію

Зеленський впевнений: Рада скоро розгляне законопроєкт про накопичувальну пенсію

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський висловив упевненість, що Верховна Рада найближчим часом розгляне законопроєкт про обов'язкову накопичувальну пенсійну систему.

Про це він сказав під час звернення до Верховної Ради зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вперше за роки незалежності ми погодили параметри надійної обов’язкової накопичувальної ... пенсійної системи, яка дозволить заощаджувати кошти на гідну старість. Найближчим часом парламент, впевнений у цьому, розгляне вже готовий відповідний законопроєкт. Шановні депутати, особливо депутати поважного віку, на вас надія”, - сказав Зеленський.

Крім того він заявив, що із 1 березня 2021 року в Україні проіндексовані пенсії 7,9 мільйонів пенсіонерів.

“Ми чітко виконуємо зобов’язання щодо щорічної індексації пенсій. Так, з березня 2021 року проіндексовано пенсії 7,9 млн пенсіонерів. Вперше за багато років суттєво збільшені пенсії для ліквідаторів та постраждалих від чорнобильської катастрофи”, - заявив Зеленський.

Він також розповів про реалізацію програм доплати до пенсій для осіб, котрі досягнули 80-річного віку та 75+.

“У наступному році ми розширюємо цю програму для людей, які досягли 70 років”, - розповів Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого 2021 року Кабінет Міністрів прийняв постанову «Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році», якою встановлено проведення індексації пенсій з 1 березня 2021 року на 11%.

Так, Пенсійний фонд України 1 березня 2021 року розпочав автоматичний перерахунок пенсій для осіб, які отримують пенсії, призначені згідно із Законами України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (з числа військовослужбовців строкової служби), «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Раніше Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що уряд планує у 2021 році запустити накопичувальну пенсійну систему.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-