Зеленський анонсував програму «Українська мрія»

Зеленський анонсував програму «Українська мрія»

Укрінформ
У країні незабаром запрацює програма “Українська мрія”, завдяки якій громадяни, які сплачують податки, зможуть взяти кредит на вигідних умовах задля придбання собі нерухомості, авто або ж на освіту.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав у своєму щорічному посланні до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Незабаром ми запускаємо програму “Українська мрія”, за якою кожен громадяни нашої держави , який сплачує податки, зможе отримати кредит за ставкою 5%. 5% у гривні для придбання власної нерухомості, електромобіля та здобуття освіти або зміни професії”, - сказав Зеленський.

Він нагадав про те, що в Україні діє програма “5-7-9“ - завдяки кредитним гарантіям держава через Фонд розвитку підприємництва покриває частину кредитного ризику бізнесу, створюючи умови для залучення банківського кредиту.

“Вперше в історії незалежної України ставка кредитів для малого та середнього бізнесу опустилася нижче 10%. Це у середньому 9,7% завдяки прогамі "5-7-9" бізнес України отримав понад 70 млрд грн, створив тисячі робочих місць”, - сказав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський на пленарному засіданні парламенту 1 грудня звертається до Верховної Ради зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України.

Минулого року Президент виступив зі щорічним посланням до ВР 20 жовтня.

Конституцією України передбачено, що до повноважень Президента належать звернення зі щорічними та позачерговими посланнями до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України.

У посланні викладається позиція глави держави з основних напрямів внутрішньої та зовнішньої політики, або інформація про важливі рішення, прийняті тим відповідно до конституційних повноважень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-