«Велике будівництво»: Зеленський розповів, скільки оновили доріг і звели мостів

«Велике будівництво»: Зеленський розповів, скільки оновили доріг і звели мостів

Укрінформ
За програмою "Велике будівництво" в Україні побудували 13 тисяч кілометрів доріг та оновили 560 споруд у межах Національної програми відновлення мостів.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський під час звернення зі щорічним посланням до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вже побудували 13 тисяч кілометрів доріг, але багато якісних доріг не буває. Тому мета на наступні два роки не зменшується. Мета амбітна - це 15 тисяч кілометрів доріг, і ні кілометром менше. І вже закінчити цю велику реформу", - заявив глава держави.

Водночас він зауважив, що опозиція, яка постійно критикує програму "Велике будівництво", не спромоглася, перебуваючи при владі, відбудувати українські дороги.

За словами Президента, ще один важливий напрямок - це Національна програма відновлення мостів. "В її межах уже побудовано та відновлено 560 мостів та мостових переходів. Серед яких легендарний міст у Запоріжжі, який був на видноті і був недобудом 15 років", - зауважив Зеленський.

Упродовж наступних двох років, за його словами, в Україні побудують та відновлять ще 810 мостів і мостових переходів, зокрема кременчуцький та ямпільський мости.

Також Володимир Зеленський наголосив, що в Україні з кожним днем нарощують темпи будівництва інфраструктури для підвищення якості життя українців.

"Це будівництво дійсно велике і стає все більшим з кожним днем. Інфраструктура – це нові робочі місця, нова якість життя кожного", - сказав Президент.

Він додав, що вперше за тридцять років в Україні почали знову будувати літаки на «Антонові», вперше за довгі роки почали будувати локомотиви та вагони в Кременчуці, а сучасні українські танки для армії - в Харкові.

Крім того, Президент наголосив на важливості будівництва якісних доріг для підвезення дітей до шкіл та садочків та збільшенні кількості навчальних закладів. "Ми з самого початку ставили чіткі завдання. Підвозити до шкіл та садочків дітей не довше ніж 30 хвилин якісною дорогою. Усе має бути зрозуміло та за стандартами. І цих нових шкіл та садочків має ставати все більше. Вже побудовано понад 150 дитячих садків. буде ще 300. Вже побудовано понад 200 шкіл. Буде ще 300", - наголосив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, програма "Велике будівництво" розпочалась навесні 2020 року з ініціативи Президента Володимира Зеленського. Мета програми - розбудувати в Україні якісну соціальну інфраструктуру (школи, садочки, лікарні, спортивні об'єкти) та оновити дороги по всій країні.

Фото: koda.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-