Гетманцев назвав причини проведення позачергового засідання Ради

Гетманцев назвав причини проведення позачергового засідання Ради

Оновлено
Укрінформ
Проведення останнього пленарного засідання Верховної Ради не означає закриття роботи за фактом. Так, на сьогодні, 20 липня, заплановано позачергове засідання. Воно спричинене спробами опозиції перешкодити підписанню раніше ухвалених законів.

Як передає Укрінформ, про це в програмі "На самом деле" телеканалу "Дом" розповів народний депутат (фракція "Слуга народу") Данило Гетманцев.

На порядку денному позачергового засідання — розгляд 10 проєктів постанов про скасування рішень Верховної Ради щодо ухвалених раніше законів, що стосуються реформи судочинства і трансформації Укроборонпрому.

Читайте також: Зустріч «слуг народу» з Зеленським та урядом перенесли на наступний політичний сезон

Гетманцев уточнив, що ці "постанови про скасування" було подано опозицією.

"Ідеться про те, що саме під час цієї сесії поведінку опозиції, на жаль, передбачало досить широке зловживання правами. І ми бачили, коли опозиція блокувала розгляд законопроєктів. Вони займалися дешевим піаром замість того, щоб думати про країну. Те ж саме відбувається і зараз", — сказав він.

Читайте також: Рада має намір 20 липня розблокувати закони для судової реформи - Корнієнко

Нардеп наголосив, що опозиція насамперед намагається заблокувати процес підписання законів про судову реформу.

"Судова реформа, яку ми розблокували та якої дуже потребує наша країна, — це питання номер один сьогодні. А вони (опозиція — ред.) заблокували її ось такими постановами, постановами про відхилення. Це коли за якимись формальними ознаками вони вносять постанову, і спікер не може підписати відповідний закон, поки формально в залі Верховної Ради не розглянуть цю постанову", — пояснив причини скликання позачергової сесії Гетманцев.

Читайте також: Разумков скликає позачергове засідання Ради на 20 липня

Як повідомлялося, 16 липня було останнє пленарне засідання Верховної Ради IX скликання. Сьогодні о 14:00 розпочнеться позачергова Рада, під час якої планують розглянути, зокрема, постанови про скасування таких ухвалених законопроєктів: № 3711-д — про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України; № 5068 — про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя; № 5069 — про внесення змін до статті 188-32 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя; № 3822 — про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-