РНБО розглянула допуск в Україну іноземних військ на навчання-2021

РНБО розглянула допуск в Україну іноземних військ на навчання-2021

Укрінформ
Рада національної безпеки і оборони розглянула на своєму засіданні питання щодо допуску підрозділів Збройних сил іноземних держав на територію України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це за підсумками засідання РНБО заявив Секретар Радбезу Олексій Данілов.

«Ми розглядали питання про допуск підрозділів Збройних сил інших країн на територію України у 2021 році для участі в багатонаціональних навчаннях “Об’єднанні зусилля - 2021» та «Незалежність об’єднує - 2021». До нас приїде дуже багато представників інших країн на святкування 30-ї річниці Незалежності. У нас будуть проведені ще військові навчання. Для того, щоб іноземні війська перебували на нашій території, нам треба приймати відповідні рішення», - повідомив Данілов.

Як повідомляв Укрінформ, стратегічні командно-штабні навчання “Об’єднані зусилля - 2021” за масштабом, представництвом та сценарієм перевершать минулорічні. Навчання пройдуть у три етапи. Зокрема, під час першого та другого етапів планується відпрацювати питання управління силами оборони держави у ході відсічі збройної агресії. В ході третього етапу планується відпрацювати елементи управління угрупованнями військ у ході ведення операцій із застосуванням багатонаціональних підрозділів зі складу Збройних Сил держав-партнерів.

Читайте також: Українські та британські військові відпрацювали «бій в урбанізованій місцевості»

Головним управлінням військового співробітництва та верифікації Збройних Сил України надіслано запрошення 16 країнам-партнерам, у тому числі державам-членам НАТО – США, Великій Британії, Канаді, ФРН, Угорщині, Польщі, Румунії, Литві, Словаччині, Туреччині. Крім того, запрошені держави, які мають статус партнера НАТО з розширеними можливостями – це Фінляндія, Швеція, Йорданія та Грузія, а також держави, що приєднались до програми НАТО “Партнерство заради миру” – Молдова та Азербайджан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-