Українські та британські військові відпрацювали «бій в урбанізованій місцевості»

Українські та британські військові відпрацювали «бій в урбанізованій місцевості»

Фото
Укрінформ
В рамках Міжнародних українсько-британських військових навчань «Козак Мейс-2021» представники Сухопутних військ України та Великої Британії провели показове тактичне заняття за тематикою «Бій в урбанізованій місцевості».

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба командування Сухопутних військ ЗСУ.

«Сьогодні на базі Міжвидового центру підготовки військових частин та підрозділів відбувся День високоповажних гостей, які ознайомилися з ходом міжнародних українсько-британських військових навчань «Козак Мейс-2021» (Cossack Mace), що тривають з 12 липня під загальним керівництвом командувача Сухопутних військ ЗС України генерал-полковника Олександра Сирського. У заході взяли участь військові аташе при посольствах Великої Британії, Сполучених Штатів Америки, Литовської республіки та Королівства Швеція, а також представники Командування Сухопутних військ Збройних Сил України, оперативного командування «Схід», командир 4-го батальйону Королівського полку Шотландії, командири операцій UNIFIER і ORBITAL та інші»¸- йдеться в повідомленні.

Читайте також: Нештатна ситуація: на навчаннях Sea Breeze-2021 врятували парашутиста

Міжнародні українсько-британські військові навчання «Козак Мейс-2021» / Фото: Сухопутні війська ЗС України

Як зазначається, високоповажним гостям було продемонстровано сучасне озброєння та техніку Сухопутних військ України та Великої Британії. Крім того, було проведено показове тактичне заняття за тематикою: «Бій в урбанізованій місцевості». Під командуванням українського командира разом діяли підрозділи окремої механізованої бригади Сухопутних військ України, взвод спеціального призначення Державної прикордонної служби України та стрілецька рота 4 батальйону Королівського Шотландського полку Збройних Сил Великої Британії за підтримки авіації Повітряних сил Великої Британії та гвинтокрилів армійської авіації Сухопутних військ України.

Читайте також: США після Sea Breeze залишилися в Чорному морі для участі у болгарських навчаннях

«Українсько-британські навчання «Козак Мейс-2021» допомагають Україні покращити взаємодію та взаємосумісність з Великою Британією та іншими країнами НАТО, таким чином сприяючи європейській стабільності»,- зазначив начальник ракетних військ і артилерії – начальник управління ракетних військ і артилерії командування підготовки командування Сухопутних військ України генерал-майор Андрій Маліновський.

Як повідомлялося, українсько-британські військові навчання «Козак Мейс-2021» триватимуть до 24 липня. Участь у навчаннях беруть близько 2000 військовослужбовців та понад 300 одиниць військової техніки з п'яти країн-партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-