Ліквідація Окружного адмінсуду: Рада може розглянути законопроєкт позачергово

Ліквідація Окружного адмінсуду: Рада може розглянути законопроєкт позачергово

Укрінформ
Законопроєкт про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва може бути розглянутий в першому читанні наступного тижня, якщо для цього ініціюють позачергове засідання парламенту.

Про це на брифінгу заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков, передає кореспондент Укрінформу.

"Щодо швидкості розгляду цього законопроєкту - він визначений Президентом як невідкладний. Ви зараз бачите, що ми знаходимося в режимі затяжного розгляду законопроєкту 2194. Сподіваюся, найближчим часом ми його все ж таки розглянемо... Вийдуть строки (внесення альтернативних законопроєктів - ред.) - там мінімум 14 днів, якщо скорочені - то до семи днів. Я думаю, що наступного тижня, якщо це буде ініційовано як позачергове засідання, воно може бути розглянуто в першому читанні в стінах Верховної Ради України. Але на цьому тижні навряд чи можливо його розглянути", - сказав спікер.

Читайте також: «Євросолідарність» підтримає законопроєкт про ліквідацію ОАСК, у «Батьківщині» ще думають

Він уточнив, що якщо позачергове засідання не буде скликане для розгляду цього проєкту, то його буде включено в порядок денний пленарних засідань і буде розглянуто найближчим часом після завершення розгляду проєкту 2194.

Разумков також спростував інформацію про те, що він нібито звертався до Офісу Президента за додатковими роз'ясненнями щодо законопроєкту про ліквідацію ОАСК.

"Я роз'яснень жодних не запитував. Можливо, комітет з якимось питанням звертався, але на моєму рівні звернень до Президента щодо цього законопроєкту жодних не було. Це фейки, хто їх розганяє - не розумію", - зазначив він.

Читайте також: ОПЗЖ не буде підтримувати ліквідацію Окружного адмінсуду

Голова ВР підтвердив, що підтримуватиме законопроєкт.

"Ми бачили багато скандалів, пов'язаних з Окружним судом. Я думаю, що це є зона відповідальності Президента. Він може це робити, я думаю, що цей законопроєкт відповідає тим подіям, які були пов'язані з ОАСК останнім часом", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 13 квітня цього року вніс до Верховної Ради як невідкладний проєкт закону № 5369 "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду".

Зокрема, законопроєктом передбачається ліквідація Окружного адміністративного суду Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду.

Читайте також: Веніславський прогнозує створення вже восени суду, що замінить ОАСК

Законопроєкт пропонує встановити, що з дня набрання чинності законом Окружний адміністративний суд міста Києва припиняє здійснення правосуддя, а розгляд і вирішення адміністративних справ, підсудних цьому суду, до початку роботи Київського міського окружного адміністративного суду здійснюватиметься Київським окружним адміністративним судом.

Як повідомлялося, у Верховній Раді з вівторка, 16 березня, триває розгляд поправок до проєкту закону №2194 "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин". Усього до другого читанні законопроєкту винесено 3128 поправок, депутати від фракції "Опозиційна платформа - за життя" і "Батьківщина" наполягають на їх розгляді. Таким чином, депутати не можуть переходити до інших питань на чергових засіданнях, не завершивши розгляд цього законопроєкту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-