Замість хворих на COVID-19 Разумкова і Стефанчука Раду вестиме віцеспікерка

Замість хворих на COVID-19 Разумкова і Стефанчука Раду вестиме віцеспікерка

Укрінформ
Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк почувається добре і буде вести засідання парламенту, поки її колеги по президії хворіють на коронавірус.

Як передає Укрінформ, про це Кондратюк повідомила у Фейсбуці.

“Бажаю своїм колегам по президії, Голові Верховної Ради Дмитру Разумкову та першому заступнику Руслану Стефанчуку - швидкого одужання! Ви знаєте, що я дуже відповідально ставлюся, як і спікер та перший віцеспікер, до заходів безпеки - маски та соціальної дистанції. Почуваюся добре, готова підстрахувати колег і вести засідання парламенту. Це мій обов'язок, як віцеспікерки за обставин, що склалися”, - написала Олена Кондратюк.

Віцеспікерка додала, що наявність трьох людей в керівництві парламенту є правильною та інституційно доцільною.

“Що б не сталося, головний законодавчий орган країни повинен працювати на інтереси громадян, проявляти своє лідерство та брати на себе відповідальність перед людьми за ухвалення важливих для країни рішень”, - зазначила Кондратюк.

Згідно з частиною 5 статті 26 Регламенту ВР, пленарні засідання парламенту відкриває, веде і закриває Голова Верховної Ради України, а в разі його відсутності - Перший заступник чи заступник Голови Верховної Ради України.

Читайте також: Степанов сказав, де можна не носити маски

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков та його перший заступник Руслан Стефанчук отримали позитивні результати тестів на коронавірус.

9 листопада COVID-19 виявили у Президента Володимира Зеленського, а також у глави Офісу Президента Андрія Єрмака.

Як повідомлялося, станом на 12 листопада в Україні на COVID-19 захворіло 500 865 осіб, з них одужало 227 694 особи, летальних випадків зареєстровано 9145. За минулу добу виявлено 11 057 нових випадків коронавірусної хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-