Новий комісар Ради Європи з прав людини під час візиту в Україну озвучив пріоритети

Новий комісар Ради Європи з прав людини під час візиту в Україну озвучив пріоритети

Укрінформ
Комісар Ради Європи з прав людини Майкл О'Флаерті під час візиту в Україну визначив сфери, на яких акцентуватиме найбільшу увагу в своїй роботі.

Про це повідомляє пресслужба Ради Європи за підсумками його першого закордонного відрядження від часу вступу на посаду, передає Укрінформ.

"Екзистенційна загроза, що постала перед Україною, є водночас найвищим викликом для всієї системи прав людини на нашому континенті, що базується на цінностях... У той час як Україна відповідає на цей виклик, я маю намір відіграти свою роль, пропонуючи свій голос, а також поради та досвід мого Офісу на благо жертв російської агресії", - заявив О’Флаерті.

Він наголосив на особливій увазі до ситуації з правами українських дітей, у тому числі вивезених до Росії та Білорусі та тих, які проживають на тимчасово окупованих Росією територіях.

Читайте також: Суспільне є вдалим прикладом трансформації державного медіа - представник РЄ

Крім того, за його словами, не можна "випускати з уваги права людини жителів Криму, зокрема кримських татар", і подякував за роботу, проведену українською владою з розробки підходу, орієнтованого на права людини, для деокупації півострова.

Комісар також звернув увагу на повідомлення про серйозні порушення прав людини, включаючи катування, вчинені Росією проти українських військовополонених та утримуваних цивільних.

Досвід громадянського суспільства України О’Флаерті вважає одним з найцінніших ресурсів країни.

«Українська влада має консультуватися з представниками громадянського суспільства в усіх процесах прийняття державних рішень, що стосуються прав людини на всій території України, в тому числі щодо законів та державної політики, які впливають на права людини на тимчасово окупованих територіях України", - заявив він.

Визнаючи обмеженість ресурсів влади, комісар О'Флаерті наголосив на нагальній потребі збільшення інвестицій у відновлення інфраструктури, насамперед шкіл.

Читайте також: Росіяни свідомо завдавали ударів по густонаселених житлових районах в Україні - Amnesty

Під час візиту в Україну 23 - 25 квітня уповноважений Ради Європи з прав людини зустрівся з українськими урядовцями, представниками громадянського суспільства та міжнародних організацій. Він також побував у Бучі та Гостомелі.

Як повідомляв Укрінформ, комісар Ради Європи з прав людини Майкл О'Флаерті 1 квітня розпочав свій шестирічний мандат на цій посаді, пообіцявши здійснити свій перший візит в Україну.

Фото: Рада Європи

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-