Зеленський пропонує скасувати мажоритарку та знизити прохідний бар’єр - Хомутиннік

Зеленський пропонує скасувати мажоритарку та знизити прохідний бар’єр - Хомутиннік

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час консультацій з головами фракцій запропонував внести зміни у закон про вибори народних депутатів.

Про це поінформував співголова депутатської групи "Партія "Відродження" Віталій Хомутиннік після консультацій представників парламентських фракцій в Адміністрації Президента з приводу розпуску Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Президент запропонував змінити закон про вибори народних депутатів і внести коротенький законопроект з кількома правками. Перша правка - скасувати мажоритарну систему, друга правка - знизити бар’єр до 3%. Ще дискутувалася третя правка, яка була запропонована від фракцій, - введення чи, скажімо так, уточнення норм про імперативний мандат. Все”, - сказав Хомутиннік.

Він також заявив, що на цій зустрічі було підтверджено той факт, що парламентської коаліції не існує. За його словами, партія “Відродження” з розумінням ставиться до рішення Зеленського про розпуск парламенту.

Читайте також: Дострокові вибори Ради: дві можливі дати - 21 та 28 липня

“Фактично на цій зустрічі було підтверджено факт неіснування діючої коаліції, не тільки до п’ятниці минулого тижня, але й те, що коаліції не існувало вже майже два роки. І фракції “Народного фронту” і Блоку Петра Порошенка, порахувавши скільки у них сьогодні депутатів, визнали те, що лише в коаліції є 216 народних депутатів. Тому партія “Відродження” з розумінням поставиться до рішення Президента щодо розпуску парламенту... Якщо завтра буде виданий відповідний указ, ми це сприймаємо з розумінням. ...Зі слів Президента, такий указ може бути виданий вже завтра, і вибори буде призначено на 21 липня цього року”, - сказав Хомутиннік.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час інавгураційної промови 20 травня оголосив про розпуск Верховної Ради. Пізніше глава держави призначив на 21 травня на 10.00 зустріч із керівництвом Верховної Ради та лідерами депутатських фракцій для консультацій з цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-