БПП не збиратиме з'їзду заради трьох мандатів - Березенко

БПП не збиратиме з'їзду заради трьох мандатів - Березенко

Укрінформ
З'їзд партії "Блок Петра Порошенка. Солідарність", на якому мали б вирішити питання про позбавлення мандатів депутатів Лещенка, Заліщук і Найєма, найближчим часом не планується.

Про це сказав заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Березенко журналістам у кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найближчим часом з'їзд "БПП. Солідарність" не планується ні з яких питань, у тому числі і з цього", - сказав Березенко.

Він уточнив, що є відповідне законодавство, яке дозволяє ухвалити рішення про позбавлення мандата народного депутата. Але чи буде таке рішення, залежить від з'їзду партії, яка делегувала його в парламент. За словами Березенка, як мінімум має зібратися центральна рада партії та окремо з'їзд, щоб позбавити мандатів народних депутатів, які просять про вихід із фракції.

Читайте також: Найєм і ще двоє депутатів заявили про вихід із фракції БПП

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати Мустафа Найєм, Світлана Заліщук та Сергій Лещенко 28 лютого заявили, що подали заяви на вихід із парламентської фракції “Блок Петра Порошенка”.

Заступник голови фракції Олексій Гончаренко пізніше повідомив, що члени партії "Блок Петра Порошенка. Солідарність" на з'їзді мають вирішити, чи позбавляти депутатських мандатів цих парламентаріїв.

Представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко ще у 2017 році закликала Заліщук, Лещенка та Найєма вийти зі складу фракції БПП через підтримку дій екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі. Тоді Луценко нагадала, що заклики скласти мандат до цих трьох депутатів лунали неодноразово, бо їхнє політичне майбутнє "уже закрито".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-