Парубій закликає депутатів підтримати

Парубій закликає депутатів підтримати "церковні" законопроекти

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав народних депутатів включити у порядок денний сесії та розглянути у четвер законопроекти, що стосуються релігійних питань.

Про це спікер заявив під час ранкового пленарного засідання парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Об'єднавчому соборі 15 грудня, коли було проголошено Українську помісну православну церкву, я мав розмову з Патріархом Філаретом. Він звернувся до мене з проханням внести до порядку денного та розглянути два закони, які важливі для утвердження української церкви... Ці законопроекти я пропонуватиму відразу після антирейдерського закону, який ми продовжуємо розглядати", - звернувся Парубій до народних депутатів.

При цьому він уточнив, що йдеться про законопроект 5309 "Про внесення змін до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" щодо назви релігійних організацій (об'єднань), які входять до структури (є частиною) релігійної організації (об'єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України" та проект закону 4128 "Про внесення змін до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" (щодо зміни релігійними громадами підлеглості)".

При цьому Парубій акцентував, що ці законопроекти "допоможуть Українській церкві здобути ширшу прихильність і підтримку в Україні".

Читайте також: Агресія РФ посприяла об’єднанню Православної церкви - експерт

Як повідомлялося, 15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об’єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія. Саме йому мають дати Томос про автокефалію Православної церкви України, рішення про що 11 жовтня ухвалив синод Вселенського патріархату (материнської структури всіх православних церков світу). Передача Томоса відбудеться 6 січня в Стамбулі після спільної літургії.

Після Об'єднавчого собору Владика Філарет пропонує Верховній Раді ухвалити закон, згідно з яким в Україні існує лише одна Православна церква.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-