Світ адекватно оцінює газовий шантаж Росії - Ірина Геращенко

Світ адекватно оцінює газовий шантаж Росії - Ірина Геращенко

Укрінформ
Світове співтовариство адекватно оцінює газовий шантаж Російської Федерації.

Про це перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"В Одесі проходить Міжпарламентська рада Україна-НАТО, яка зібрала представників 12 країн-членів НАТО. Звичайно, ключовими темами дискусії буде спільна протидія викликам в гібридній війні РФ проти всього цивілізованого світу. Наша дискусія відбувається в дні четвертої річниці анексії Криму, в центрі уваги - останні деструктивні дії РФ: й газовий шантаж, й погрози новою зброєю. Світ адекватно оцінює ці погрози і шантаж, і разом маємо виробити консолідовану позицію, як цьому протистояти", - зазначила перший віце-спікер.

Як повідомляв Укрінформ, у НАК "Нафтогаз України" 1 березня заявили про дефіцит газу в Україні через сильні морози і відмову "Газпрому" в його поставках та ініціювали заходи з обмеження споживання газу.

2 березня в Україні запровадили відповідні заходи, які, зокрема, передбачали переведення генеруючих компаній з газу на мазут, а також тимчасове закриття навчальних закладів.

Читайте також: Російський газовий шантаж вдалося зупинити - Климпуш-Цинцадзе

Водночас вранці 3 березня Президент Петро Порошенко заявив, що критична ситуація з газом вже позаду, оскільки, зокрема, є "різке збільшення" постачання газу в Україну з країн ЄС - Польщі, Словаччини, Угорщини.

Згодом Міністерство енергетики та вугільної промисловості прийняло рішення зняти обмеження з газопостачання і запропонувало відновити навчальний процес у закладах освіти з 5 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-