Зброя для України: за Штатами можуть

Зброя для України: за Штатами можуть "підтягнутися" інші країни – Карпентер

Ексклюзив
Укрінформ
В разі ухвалення президентом США рішення забезпечити Україну оборонною зброєю, інші союзні країни наслідують цей приклад й розпочнуть свої поставки.

Таке переконання висловив у коментарі Укрінформу колишній помічник міністра оборони США з питань України, Росії та Євразії Майк Карпентер.

"Ті, хто виступає проти надання Україні оборонної зброї, використовують одні й ті самі аргументи", - зауважив Карпентер, який зараз обіймає посаду старшого директора в Центрі Байдена з питань дипломатії та глобальної взаємодії Університету Пенсильванії.

Один із таких аргументів полягає в тому, що Кремль не звертає уваги на втрати, а також на міжнародну реакцію на військові операції. "Це неправда. Втрати за агресію мають значення для Москви, й оборонна зброя підвищить справжню ціну відповідальності для Росії", - зазначив експерт. На підтвердження цьому він зауважив, що в Росії жорстко обмежується інформаційне поле, а ті, хто хоче розповісти правду, стають жертвами режиму.

Читайте також: Волкер: США розглядають питання надання Україні летальної зброї

Інше твердження опонентів озброєння України зводиться до того, що європейська єдність порушиться, якщо США зробить такий крок. "Немає жодних підстав так вважати. Якщо Сполучені Штати нададуть оборонну зброю для України, я не маю жодних сумнівів, що багато наших союзників наслідують цей приклад", - підкреслив колишній представник Пентагону.

Третій основний аргумент, за його словами, це залякування, що надання Україні зброї спровокує Росію. "Обороняти свій суверенітет не є провокацією. Навпаки, Кремль спонукатиме більше слабкість та відсутність рішучості", - наголосив фахівець.

Він також зауважив, що експертне товариство США рекомендувало і уряду, і Конгресу Сполучених Штатів посилити підтримку України в плані безпеки та надати їй оборонне озброєння для відстоювання власного суверенітету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-