Контактна група констатувала, що

Контактна група констатувала, що "хлібне перемир'я" дає результати

Укрінформ
Учасники засідання Тристоронньої контактної групи констатували, що кількість обстрілів знизилася завдяки оголошеному 21 червня так званому хлібному перемир'ю.

Про це повідомила в Facebook Дарка Оліфер - прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми. 

"Учасники Тристоронньої контактної групи і представники ОРДЛО погодилися, що завдяки "хлібному перемир'ю", про яке було заявлено 21 червня 2017 року, кількість обстрілів знизилася. Це перемир'я залишається основним очікуванням мирних жителів Донбасу. Режим тиші є безпосередньою вимогою для життєзабезпечення людей, особливо для проведення польових робіт", - написала вона.

За словами Оліфер, українська сторона вкотре звернула увагу на посягання на безпеку співробітників СММ ОБСЄ, які, як і раніше, відбуваються на непідконтрольній Україні частині Донбасу. "Всі випадки насильства по відношенню до співробітників місії повинні бути розслідувані, а винні - суворо покарані. В першу чергу це стосується трагічного інциденту, через який у квітні 2017 загинув представник СММ", - наголосила вона.

Читайте також: Курц закликав ОБСЄ "особливо сконцентруватися" на конфлікті в Україні

Крім того, про наростаючу агресію по відношенню до патруля СММ на території ОРДЛО сказав сьогодні і спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік, який закликав представників ОРДЛО не допускати такого розвитку подій.

Як зазначила Оліфер, в гуманітарній підгрупі українська сторона робить все заради звільнення заручників, і в цьому процесі бере участь Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська.

"Представники ОРДО визнали, що утримують 55 осіб, ОРЛО - 14 осіб, не зазначивши при цьому конкретних імен. Ми вимагаємо інформацію про всіх, кого незаконно утримують в ОРДЛО, в цілому мова йде про 132 людей. В тому числі, у нас немає інформації про долю журналіста Станіслава Асєєва: представники ОРДО стверджують, що у них немає ніяких даних про Станіслава", - наголосила Оліфер.

При цьому, за її словами, Київ продовжує наполягати на скасуванні всіх нелегітимних рішень, в тому числі щодо "лінії зіткнення", "офіційної грошової одиниці" і "податкової системи".

"Українська сторона ставить питання про повернення під контроль України територій, захоплених незаконними збройними формуваннями в порушення Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року і про повернення незаконних збройних формувань до Мінської лінії 19 вересня 2014 року", - заявила прес-секретар Кучми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-