Керівник УЗ про ситуацію на кордоні: Ми на постійному контакті з польськими залізничниками

Керівник УЗ про ситуацію на кордоні: Ми на постійному контакті з польськими залізничниками

Ексклюзив
Укрінформ
За ситуацією на польсько-українському кордоні в Укрзалізниці слідкують в режимі реального часу і на всі інциденти реагують моментально.

На цьому в коментарі кореспонденту Укрінформу наголосив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

«У нас працює окрема проєктна команда, яка в реальному режимі часу моніторить ситуацію на українсько-польському кордоні. Як тільки щось відбувається, ми моментально реагуємо. Зокрема, пишемо ноти через Міністерство закордонних справ, через наше посольство у Польщі», - сказав Лященко.

Національний перевізник тісно взаємодіє з компаніями-перевізниками у Польщі і координує подання заяв у місцеву поліцію у випадках втручання в роботу з боку польських протестувальників.

«Ми на постійному контакті з польським перевізником PKP з точки зору підвищення рівня захисту. Де можливо, намагаємося реагувати до того, як починають перекривати (колії. – ред.). Але ми всі повинні розуміти: якщо в це не втрутитися системно, треба бути готовими до того, що ці випадки будуть продовжуватися», - додав Лященко.

Читайте також: Польські фермери заблокували на пів дня кордон з Німеччиною

Як повідомлялося, українська влада надішле офіційне звернення до правоохоронців Польщі через інцидент, який стався у ніч на неділю, 25 лютого, коли на польській залізничній станції "Котомеж" з восьми напіввагонів була розсипана українська агропродукція і пошкоджень зазнали близько 180 тонн зерна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-