З 2022 року скасують плату за розведення мостів при проходженні суден

З 2022 року скасують плату за розведення мостів при проходженні суден

Укрінформ
Кабінет Міністрів минулого тижня ухвалив постанову, відповідно до якої власники розвідних мостів з 1 січня 2022 року будуть безоплатно забезпечувати їх підйом та розкриття для проходу суден.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України у Фейсбуці.

Зазначається, що з 2022 року власники розвідних мостів на внутрішніх водних шляхах будуть зобов’язані: забезпечити наявність та надійну роботу засобів навігаційного та іншого обладнання, необхідного для своєчасного та безпечного проходження суден через судноплавні розвідні прогони мостів, забезпечити безоплатний підйом, поворот, розкриття розвідних мостів для пропуску суден та плавучих об’єктів.

Читайте також: Уряд призначив керівника Морської адміністрації

Крім цього, власники мостів повинні будуть подавати до Державної служби морського та річкового транспорту України інформацію про заплановані на рік профілактичні і ремонтні роботи, що дозволить планувати необхідні перерви у навігації на окремих ділянках внутрішніх водних шляхів.

В Мінінфраструктури розповідають, що перевізники в Україні наразі вносять плату за розведення ферм мостів.

"Це негативно впливає на розвиток річкового судноплавства, призводить до здорожчання річкової логістики та заважає збільшенню обсягів перевезень річковим транспортом", - пояснюють у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-