Держпрограма доступних кредитів підтримала бізнес під час карантину - Мінфін

Держпрограма доступних кредитів підтримала бізнес під час карантину - Мінфін

Укрінформ
За результатами 2020 року підприємці, які взяли участь у програмі "Доступні кредити 5-7-9%", збільшили обсяг відрахувань до державного бюджету податку на прибуток на 19%, сплати єдиного соціального внеску – на 8%.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

"В умовах коронакризи Програма 5-7-9% сфокусована на збереженні та захисті діючого бізнесу. Понад 21,5 тис. підприємств скористались Програмою. Завдяки Програмі 5-7-9% держава підтримала бізнес, використовуючи інструментарій та підходи аналогічні тим, що використовувались у переважній більшості країн Європейського Союзу, забезпечивши конкурентні переваги українського бізнесу на міжнародному ринку", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві нагадали, що під час підготовки антикризових заходів в межах Програми 5-7-9% уряд вивчав європейський досвід та успішні приклади реалізації таких програм.

"З початку пандемії всі без винятку державні банки розвитку Європи запровадили програми з підтримки, передусім короткострокової ліквідності МСП, для подолання негативних наслідків карантинних обмежень шляхом видачі короткострокових кредитів на поповнення обігових коштів під 0% річних. При цьому надавалась 100% державна гарантія для всіх без винятку підприємств", - зауважили в Мінфіні.

У багатьох країнах Європи антикризові заходи подовжені до кінця 2021 року, додали в пресслужбі.

Читайте також: За програмою «5-7-9» вже видали кредитів на майже ₴55 мільярдів – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, державна програма "Доступні кредити 5-7-9%" стартувала 1 лютого 2020 року. Надання однієї з трьох можливих ставок за кредитом у межах цієї програми залежить від розміру бізнесу позичальника та терміну його діяльності. У квітні минулого року Кабінет Міністрів розширив програму доступних кредитів на бізнес із річним доходом у 100 млн грн, тоді як раніше сума обмежувалася 50 млн грн. Також уряд збільшив максимальну суму кредиту за програмою із 2 млн грн до 3 млн грн.

Читайте також: Європейська Бізнес Асоціація виступає за фіскалізацію і підтримує у цьому Мінфін – Дерев’янко

На 9 серпня 2021 року уповноважені банки від моменту старту програми "Доступні кредити 5-7-9%" видали кредитів на загальну суму 56,7 млрд грн, із них минулого тижня - 909,4 млн гривень.

За даними Мінекономіки, завдяки державній програмі "Доступні кредити 5-7-9%" було збережено понад 172 тис. робочих місць та створено понад 19 тис. нових робочих місць. Крім того, програма стимулювала конкуренцію на ринку кредитування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-