Бізнесу дозволили користуватися державною системою обміну даними «Трембіта»

Бізнесу дозволили користуватися державною системою обміну даними «Трембіта»

Укрінформ
Кабінет Міністрів на засіданні 23 червня ухвалив постанову, яка дозволяє бізнесменам користуватися державною системою обміну даними «Трембіта».

Як передає Укрінформ, про це повідомив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Фейсбуці.

""Трембіта" — один із найважливіших елементів, який допомагає людям користуватись е-послугами. Бізнес зможе обмінюватись даними з державними ресурсами, отримувати дані про пільговиків під час продажу квитків на автобус, потяг, формувати рахунки за комунальними платежами ", - написав Федоров.

Він додав, що «Трембіта» допоможе вирішити проблему з комунікацією всередині бізнесу. Система гарантує захищений обмін інформацією між ресурсами, спрощує процеси і полегшує взаємодію.

"Це один із кроків до початку впровадження режиму paperless та до того, щоб люди ще менше зверталися до органів державної влади. Адже вся інформація вже є в реєстрах", - зазначив віцепрем'єр-міністр.

Він нагадав, що система функціонує з 2020 року. На сьогодні до "Трембіти" вже підключено 48 державних реєстрів та інформаційних систем. Лише минулого року у "Трембіти" було здійснено більше 80 млн обмінів даними.

Читайте також: Дія City покращує бренд України у світі - Федоров

Як повідомлялося, «Трембіта» — це один з основних елементів для функціонування порталу та застосунку "Дія", який забезпечує отримання даних з державних реєстрів. Систему «Трембіта» було розроблено і впроваджено у 2016-2021 роках у рамках проєкту EGOV4UKRAINE програми з підтримки децентралізації в Україні «U-LEAD з Європою» та IT-компаніями Cybernetica AS (Естонія) і SoftExpansion (Україна). Відповідні роботи профінансували країни Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-