Україна цьогоріч має сплатити МВФ $1,6 мільярда

Україна цьогоріч має сплатити МВФ $1,6 мільярда

Укрінформ
Обсяг планових платежів України Міжнародному валютному фонду в 2021 році становить близько 1,6 млрд дол. США, з яких майже 1,36 млрд дол. – погашення основної суми боргу та 0,26 млрд дол. – виплата відсотків.

Як передає Укрінформ, про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав голова Ради Національного банку Богдан Данилишин.

«Обсяг планових платежів держави на користь МВФ у 2021 році становить близько 1,6 млрд доларів США, з яких майже 1,36 млрд – погашення основної суми боргу, 0,26 млрд доларів США – відсоткові платежі. Необхідність рефінансування заборгованості України перед МВФ вимагає виконання сторонами взятих зобов’язань за чинною Угодою stand-by, що дозволить Україні залучити фінансування МВФ на суму близько 2,9 млрд доларів США. Це відповідатиме сумі 4 траншів кредиту в межах відповідної квоти, два з яких були передбачені до отримання ще у 2020 році", - написав Данилишин.

Читайте також: Місія МВФ поновила роботу в Україні

Він зазначив, що, з урахуванням виплат за заборгованістю приватного сектору (банківською та корпоративною), загальний обсяг платежів з України на користь нерезидентів у 2021 році становитиме близько 15,5 млрд дол. США.

Як повідомляв Укрінформ, місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) 11 січня відновила роботу з першого перегляду програми stand-by для України. Робота буде продовжена в дистанційному режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-