До бюджету щороку надходить понад 300 мільйонів від продажів через СЕТАМ — Петренко

До бюджету щороку надходить понад 300 мільйонів від продажів через СЕТАМ — Петренко

Укрінформ
Щорічно понад 300 млн грн перераховуються до Державного бюджету завдяки продажам на електронних аукціонах Державного пієприємства СЕТАМ.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко на сторінці у Facebook.

“У 2018 році OpenMarket увійшов до списку 500 найбільш прибуткових держпідприємств України. Щорічно понад 300 млн грн перераховуються до Держбюджету завдяки продажам на електронних аукціонах, а загальна сума продажів складає понад 7,6 млрд грн. На OpenMarket вперше в Україні відбулися електронні торги з продажу прав оренди на державну землю”, - заявив Петренко.

За його словами, серед найцікавіших лотів, проданих через аукціон СЕТАМ у 2018 році асфальт Черкаського аеропорту, проданого за 1,2 млн грн, що дозволило підприємству погасити борги із заробітної плати, демонтований пам'ятник Леніну в Черкаській області, за кошти, виручені від продажу якого буде виготовлено пам’ятник воїнам АТО, та логістичний центр “Арктика” у Київській області загальною площею 21 461,2 кв. м, із земельною ділянкою площею 4,9752 га та рухомим майном (устаткування та обладнання), проданого за 195 млн грн.

Читайте також: Уряд цьогоріч компенсував аграріям 80% витрат на садивний матеріал - експерт

Петренко зазначив, що за 4 роки роботи OpenMarket - СЕТАМ перетворився з маленького стартапу на аукціон державного масштабу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-