Кубів: Вільна торгівля між Україною і Туреччиною визначить співпрацю на 30-50 років

Кубів: Вільна торгівля між Україною і Туреччиною визначить співпрацю на 30-50 років

Укрінформ
Угода про вільну торгівлю між Україною і Туреччиною, політична воля на підписання якої є на рівні керівництва обох держав, визначить стратегію співпраці щонайменше на 30 років.

Про це перший віце-прем’єр-міністр - міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів заявив на українсько-турецькому бізнес-форумі у Стамбулі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо взяти загалом принцип вільної торгівлі й досвід, то ми його маємо - це і Канада, і Європейський Союз. Це довготермінові правила гри, які базуються на взаємовигідних інтересах. Угода про вільну торгівлю, підписання якої ми очікуємо якомога швидше, має стати черговим важливим етапом в історії відносин України й Туреччини. Це буде стратегія співпраці на 30, на 50 років, не менше», - наголосив урядовець. 

Він додав, що на підписання такої угоди «є політична воля наших президентів, уряду України, законодавча база для цього існує».

Кубів також наголосив на тому, що нині обидві країни перебувають на етапі реформування, що є позитивним чинником для реалізації нових спільних проектів.

«Дуже добре, що в той час, коли обидві країни змінюються в рамках реформ, ми починаємо думати про спільну роботу, спільну діяльність», - зауважив перший віце-прем’єр-міністр.

Читайте також: Кубів: Україна та Туреччина створили платформу для діалогу влади та бізнесу

Він також навів дані, згідно з якими в 2017 році українські підприємства експортували до Туреччини товарів на 2,7 млрд доларів, що на 21% більше, ніж у 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-